Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Zogezeept

Sonja MustersAmbachtelijke zeep

Ik werk enerzijds als loopbaancoach en anderzijds als zeepmaker. Een heerlijke combinatie omdat ik zo met mijn hoofd, mijn handen en mijn hart kan werken. De zeep die ik maak is op ambachtelijke wijze gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Het eindresultaat is een zero waste zeepblok dat je handen schoonmaakt zonder ze uit te drogen.

Een zero-waste filosofie is de rode draad in al mijn creaties. Ik besteed doorheen het hele proces enorm veel aandacht om zo weinig mogelijk afval te produceren. Ik gebruik geen wegwerp tijdens het proces en ook de verpakking is heel minimalistisch. Enkel een bandje met daarop de verplichte informatie. En zelfs dat bandje is gemaakt van papier dat werd geproduceerd van landbouwafval. Ook kies ik bewust voor zoveel mogelijk lokale partners. Ik verkoop ook zeepschaaltjes, maar enkel van zorgvuldig uitgekozen partners die het ofwel zelf maken, ofwel met een ecologische inslag maken.

Ik word er blij van als ik mensen kan laten nadenken over hun manier van consumeren. Er zitten zoveel schadelijke stoffen in zoveel cosmeticaproducten. Door het label te leren lezen kan je als consument bepalen of iets wel of niet goed is voor jou. Mijn tagline is zeep zonder zooi. Wat 'zooi' betekent is voor iedereen anders, maar voor mij is staat het voor palmolievrij, geen synthetische ingrediënten als er een natuurlijk alternatief is en ook letterlijk: zero-waste. 

Bekijk alle producten van Zogezeept

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Blokken zeep in minimalistische verpakking met een speelse twist. Dat kan een patroon zijn of decoratie op de top.

Wanneer heb je besloten dat je dit wou doen?

Ik maakte al twee jaar zeep, maar besloot er in mei 2019 voor te gaan. Daarna volgde een periode van voorbereidingen: recepten helemaal op punt stellen, assessments laten doen om te voldoen aan de Europese cosmeticawetgeving, website ontwerpen,... 

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Lichtend voorbeeld is er wat over, maar ik heb veel respect voor bijvoorbeeld Ish Ait Hamou, omwille van zijn verbindende manier van schrijven. Ook Kamal Kharmach trouwens: een jaar geleden had ik nog nooit van hem gehoord, maar sinds Andermans Zaken ben ik erg onder de indruk geraakt van hem. Sihame El Kaouakibi: energie, positivisme en ook weer verbindend. Goh, er zijn er zoveel...

Wat wou je worden als kind?

Trapeze artieste of musical actrice. Ik ben een beetje van dat pad afgeweken.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben moeder van vier jonge kinderen. Ik ben wild van Tony Chocolonely. Ik loop altijd over van ideeën maar als ik er niet snel genoeg supergoed in word, dan verlies ik mijn interesse. Ik hou van musicals en Nederpop. En poké bowls. Zolang ze maar zonder vis zijn.

"Zeep Zonder Zooi. Een zero-waste filosofie is de rode draad in al mijn creaties."

Gepost op 27/01/2021
Stuur Zogezeept een bericht

Producten van Zogezeept