Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Zirla

Vanessa RaeyenPrints & wenskaarten

Onder de merknaam Zirla maak ik illustraties (op maat), grafisch ontwerpen, en interieur en feel-good concepten. Na mijn Masters opleiding heb ik gewerkt in reclame- en communicatiebureau's, maar ik krijg veel meer voldoening om iets te maken wat mensen persoonlijk aanspreekt en wat geen 'wegwerp' is. Een ontwerp maken dat persoonlijk is, en mensen elke dag doet glimlachen, is toch heel veel waard?

De rode draad in mijn werk is eigen&aardig. Eigen staat voor de persoonlijke inbreng, werk van eigen bodem en geen onpersoonlijke massaproductie. Aardig staat voor positiviteit, respect voor elkaar, respect voor ambacht, aardig voor de natuur en milieu. Wanneer je eigen&aardig aan elkaar zet krijg je natuurlijk ook 'eigenaardig': ik hou wel van dingen met een hoek af, van een kwinkslag hier en daar en ook van soms wat eigenaardige humor. 

Graag wil ik mijn beetje geluk delen. Ook is mijn ambitie nog veel meer mensen blij maken met een ontwerp dat aanspreekt. Ze mogen mij altijd contacteren om de meschbanners te illustreren die worden gebruikt om gebouwen in te pakken bij renovatie. Of illustraties voor een tof kinderboek te maken. Als ik de ogen van mijn klanten zie fonkelen, dan ben ik blij. 

Bekijk alle producten van Zirla

Welke stap vind je het leukst?

Wanneer ik bij het schetsen een leuke invalshoek of idee heb gevonden. Dat zit ik zo een beetje heel onnozel in mezelf te gniffelen.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Uit ons eigenzinnig Belgenlandje, mijn kinderen, van mijn klanten, de media, alles wat ik onderweg tegenkom,...

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Beetje cliché maar ben een René Magritte-fan. Het idee dat achter zijn werken zit is evenwaardig met de uitvoering ervan. In het echt zijn zijn schilderijen ook heel mooi van kleur. Een ander voorbeeld was voor mij Willy Vandersteen, ik wou vroeger ook striptekenaar worden en verslond dagelijks meerdere strips van hem.

Wat wou je worden als kind?

Striptekenaar.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Sowieso iets creatiefs of iets met comedy.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Hoofd echt letterlijk vol met ideetjes, langs de buitenkant ziet het er allemaal heel 'chill' uit...

"Wanneer je eigen&aardig aan elkaar zet krijg je natuurlijk ook 'eigenaardig': ik hou wel van dingen met een hoek af, van een kwinkslag hier en daar en ook van soms wat eigenaardige humor." 

Gepost op 07/01/2021
Stuur Zirla een bericht

Producten van Zirla