Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Wolvis

Griet DepoorterSjaals

Ik ontwerp breigoed, voornamelijk sjaals, onder de naam Wolvis.

Ik studeerde in 2007 af als burgerlijk ingenieur-architect in Gent. Mijn fascinatie voor concept, kleur en verhouding vertaalt zich niet alleen in architectuur, ook in het bedenken van patronen en stoffen. Na mijn studie als architect volgde ik Mode in Sint-Niklaas en begon ik te experimenteren met mijn eigen collectie sjaals. 

De basis van mijn creaties zijn patronen en structuren. Die zie ik overal. In het schuim op mijn koffie, in de regendruppels op mijn dakraam, in de mossen in het bos, ... Die vage ideeën krijgen langzaamaan vorm en worden een grafisch patroon op textiel.

Elke collectie heeft een eigen concept. Een Wolviscollectie ontstaat gevoelsmatig: vanuit een ervaring, een natuurfenomeen of een sfeer. Het basisconcept rijpt langzaam, tot alles goed zit. Kleur, textuur, uitstraling, het hele verhaal moet kloppen.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Ik vind het geweldig als ik een onbekend iemand tegenkom met een Wolvis.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Grafische patronen, fijn breiwerk in natuurlijke materialen (katoen, merinowol), verrassende kleurencombinaties, conceptuele collecties.


Waar krijg je de beste ideeën?

Meestal tijdens lange (natuur)wandelingen, tijdens bergtochten, tijdens lange autoritten, tijdens het joggen of breien.

Wat wou je worden als kind?

Schaapherder in de bergen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik doe zeer graag saaie repetitieve dingen: lange wandelingen, lange afstanden lopen, breien zowel met de hand als met de handbreimachine, vakjes van een cursusblok inkleuren, ...

“Ik zie overal patronen en structuren die ik in mijn textiel kan verwerken. Op het schuim op mijn koffie, in de regendruppels op mijn dakraam, in de mossen in het bos, ...”

Gepost op 30/03/2017
Stuur Wolvis een bericht