Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Warm Knokke

Anne Van WynsbergeKeramiek

Toen mijn jongste dochter in 2017 enkele maanden in het buitenland ging studeren wilde ik een nieuwe hobby uitproberen. Ik heb mij dan ingeschreven voor een cursus pottendraaien en ik was vrijwel meteen verslaafd. Het begon als hobby, maar ik besloot dan toch eens enkele creaties te brengen naar een leuk winkeltje in Knokke om te zien of het in de smaak viel bij haar klanten. Dit was op een zaterdagmorgen en diezelfde namiddag had ik al een bestelling, wat superleuk was natuurlijk, maar ook een beetje beangstigend tegelijk.

Ik doe alles zelf van begin tot einde, van het kneden van de klei tot het glazuren en nadien alles nog eens dubbel contoleren. Ik haal veel inspiratie van Pinterest en Instagram, en denk dan hoe ik dat op mijn manier eigen kan maken. Soms gebeurt het volledig organisch, heb ik wat klei over en dan rol ik dat gewoon uit en zie wat er uit komt. Dat is ook wel de rode draad in al mijn werk - dat ik het op gevoel maak. 

Mijn ambitie als ontwerpster is vooral om diegene die een stuk van mij koopt het plezier te geven om uit iets handgemaakt te eten of te drinken, wetende dat iemand daar zijn tijd en liefde ingestoken heeft om dat voor jou te maken.

Bekijk alle producten van Warm Knokke

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Ik ben wel elke dag ermee bezig, zeven op zeven. Soms enkele minuten en soms een hele dag, dat hangt af van hoever het proces staat.

Welke stap in het creatief process vind je het leukst?

Eigenlijk alles ,behalve dan misschien het commercialiseren. Dat is mijn sterkte niet!

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Rene Margritte. 

Welke grote droom koester je?

Dat ik ooit nog eens in een hoevetje met weidse polderzichten mag wonen waar ik in een studiootje hele dagen kan pottendraaien.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Sowieso iets in verband met decoratie of binnenhuisarchitectuur.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben een moederkloek, en nu zeker ik sinds één maand voor het eerst grootmoeder ben geworden.

"Keramiek om te koesteren."

Gepost op 19/11/2020
Stuur Warm Knokke een bericht

Producten van Warm Knokke