Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Veroniek Dutré Jewelry Design

Veroniek DutréJuwelen

Ik was nog maar net begonnen met mijn eerste opleiding, toen een vriendin een ring wou laten maken. Dat was ergens in 2003 of 2004. Die eerste opdracht blijft me altijd bij. Als ik nu terugdenk aan het ontwerp voor die ring ... Meer dan tien jaar en een hoop opleidingen later, komt het thema dat ik toen gebruikte nog steeds terug in mijn ontwerpen.

Mijn collecties ademen een zekere scheikunde en/of geometrie uit. Ik ben scheikundig burgerlijk ingenieur van opleiding en doctoreerde met een onderzoek naar de verwerking van industrieel arseenhoudend afval.

Ik herinner me nog die mooie atoom- en moleculaire structuren. Bolletjes en cirkeltjes vormen nog steeds de rode draad in mijn werk, maar ik probeer mijn visie nu toch wat te verleggen.

Bekijk alle producten van Veroniek Dutré Jewelry Design

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

In feite ben ik een enorme twijfelaar. Of erger: een perfectionist. Als iets recht moet zijn, moet het ook 100% recht zijn. Ik werk heel strak en niet organisch. Daardoor valt elk foutje in die strakheid op, bij mij althans. Soms moeten anderen mij erop wijzen dat het meer dan goed is. Naarmate mijn skills toenemen, verleg ik natuurlijk vaker mijn grenzen.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik heb me al vaak professioneel omgeschoold (van burgerlijk ingenieur - over copywriter - naar grafisch ontwerper). Het creatieve aspect in mijn toenmalige grafische job bleef teveel achterwege. Mijn passie ligt echt wel in de juwelenwereld, dus wordt het stilaan tijd om hier volwaardig voor te gaan.


Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Als ik gefocust bezig ben, ben ik ‘weg van de wereld’.

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik ben een slechte slaper. Vaak lig ik ‘s nachts na te denken over bepaalde ontwerpen of technische uitdagingen. Ik moet daar dringend vanaf.

Sieraden met gevoel voor minimalisme, geometrie en een strakke, abstracte stilering. Ik haal inspiratie uit mijn scheikundige achtergrond, uit architectuur of natuur, maar vertaal deze steeds naar de puurste vormen. Als juweelontwerper en edelsteenzetter ontwerp en vervaardig ik alle sieraden van begin tot einde. De juwelen/objecten zijn volledig hand vervaardigd in eigen atelier, en in beperkte oplage. Mijn collectie wil ik laten groeien op eigen tempo. Ik haal vooral plezier en voldoening in het creëren van nieuwe dingen waar een visie/verhaal achter zit.

Gepost op 30/03/2017
Stuur Veroniek Dutré Jewelry Design een bericht

Producten van Veroniek Dutré Jewelry Design