Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Treesizeverse

Ronald CeuppensAlle soort tassen

Ik heb altijd al iets met mijn handen willen doen, van zolang als ik me kan herinneren: tekenen, schilderen, naaien, in de tuin werken ... Ik ben dan ook vele jaren zelfstandige kunstenaar in hoofdberoep geweest en maakte voornamelijk objecten en grafiek.

Door mijn klassieke kleermakers opleiding kende ik de basis van tassen maken. Na een zoektocht naar een leuke tas, zonder resultaat, besloot ik om zelf eentje in elkaar te knutselen. Omdat de reacties van vrienden op mijn eerste exemplaren zo overweldigen waren besloot ik 2010 om mijn eigen label op te richten: Treesizeverse . Stilaan nam het meer en meer tijd in beslag en een viertal jaar geleden heb ik de bewuste keuze gemaakt om er mijn hoofdactiviteit van te maken. 

Ik ontwerp en maak al de producten uit mijn collectie zelf, stuk per stuk. Van rugzakken, fietstassen, motortassen tot messenger bags, schoudertassen, coin beugels en toilettassen. Het idee voor een ontwerp kan van overal komen. Ik heb altijd op het platteland gewoond maar ben ook gefascineerd door het leven in grootsteden zoals Londen, en New York. Soms vertrek ik van een schets, maar bij nieuwe materialen begin ik vaak te experimenteren rechtstreeks op de stof of het leder. Ik maak dan een patroon om zo verder tot een prototype te komen.

Ik beschouw mezelf eerder als een verteller dan een ontwerper. Ik maak een stuk van een verhaal dat wordt verder gezet door de klant.

Bekijk alle producten van Treesizeverse

Welke stap in het creatieve proces vind je het leukst?

Mijn atelier is in ons huis en ik vind het geweldig om 's morgens een koffie te nemen en direct te starten. Als ik echt moet kiezen werk ik het liefst aan nieuwe dingen, maar op andere dagen voelt produceren als mediteren aan en haal ik daar ook voldoening uit.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

De look: Vintage & Old School

Welk historisch figuur had je willen zijn?

Ik vind kostuumfilms geweldig en die prachtige huizen die dateren uit de 18de eeuw, Beatrix Potter lijkt me wel een fascinerend karakter.

Welke grote droom koester je?

Gelukkig en gezond zijn.

Naar welke muziek luister je?

Dat hangt sterk van mijn mood af.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik zie mijn werk niet als werken...!

"Een creatie maken is als een conversatie in tijd, met textuur, kleur en vorm. Die door een koper wordt verder gezet en er zijn eigen verhaal van maakt."

Gepost op 18/03/2018
Stuur Treesizeverse een bericht

Producten van Treesizeverse