Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Tina Kath

Tina KathKeramiek

Sinds de eerste kunstlessen op de middelbare school wou ik kunstenares worden. Toen ik hoorde over de grote kunstenaars zoals Picasso dacht ik: dit leven wil ik ook! Keramiek is momenteel mijn hobby aangezien ik ook nog twee chocoladewinkels in Antwerpen uitbaat. 

Werken met de natte klei geeft mij elke keer een geluksgevoel. Ik zit dus ook het liefst achter mijn draaischijf. In mijn atelier zelf krijg ij ook vaak de beste ideeën, ze schieten me vaak te binnen tijdens het draaien. Ook het werk van andere keramisten of kunstenaars kan mij inspireren of uitdagen nieuwe dingen te proberen.
Mijn creaties ontstaan meestal vanuit het experiment. Ik draai op de draaischijf zolang en zo vaak totdat ik met de vorm tevreden ben. Nooit ziet een kopje precies hetzelfde uit dan het andere, maar de rode draad in mijn werk is wel strakke vormgeving in pastel kleuren. 

Mijn ambitie is dat mijn werk gewaardeerd wordt en het de momenten van gebruik speciaal maakt. Door de tijdloze design en het stevige materiaal wil ik ook dat mijn producten voor lange tijd voor dagelijkse gebruik meegaan.

Bekijk alle producten van Tina Kath

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

De spontaniteit een doe-drang van mijn zevenjarige dochter dagen mij uit om ook iedere dag iets nieuws te willen ontdekken en uit te proberen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Iedere kunstenaar die met zijn kunst mensen raakt en ook weet zich goed op de markt te brengen is voor mij een voorbeeld.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Picasso.  

Welke grote droom koester je?

Een jaar op stage bij een keramist in Japan of Korea.

Welke film of welk boek liet je niet los?

Ik heb bijna nooit tijd om te lezen. "Het smelt" van Lize Spits heeft mij wel gegrepen. 

"Mijn ambitie is dat mijn werk gewaardeerd wordt en het de momenten van gebruik speciaal maakt."

Gepost op 10/08/2018
Stuur Tina Kath een bericht

Producten van Tina Kath