Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

THEEmuze

Iris WeichierThee & keramiek

Ik heb een passie voor thee. Enerzijds maak ik als pottenbakker theekeramiek en anderzijds stel ik als theesommelier zelf theemelanges samen.

Na een lange zoektocht en na veel experimenteren heb ik twee en half jaar geleden besloten om deze weg in te slaan. Naast het ontwerpen en maken van de keramiek geef ik ook cursussen in pottendraaien. Ik organiseer ook theeproeverijen en ceremonies, het is dus echt een voltijdse onderneming geworden!

Mijn ideeën voor de theekeramiek ontstaan vanuit de thee zelf. De wijze van bereiding en de esthetische beleving bij het serveren zijn voor mij essentieel tijdens de ontwerpfase. Niet alleen de vormgeving van een theeservies, maar ook de glazuren vragen veel aandacht en inzicht. De objecten moeten aangenaam in gebruik zijn en bovendien voedselveilig. Ik speel graag met contrasten: ruw en glad, mat en glanzend, dit om een extra beleving te bieden tijdens het bereiden van thee en het drinken ervan.

Bekijk alle producten van THEEmuze

Welke stap vind je het leukst?  

Het draaien op de schijf, met de handen vol klei. Maar ook het uitgieten van de thee waarbij de aroma's je uit de dampende thee tegemoet komen.

Wat is je ambitie als ontwerper? 

Blijven verfijnen en blijven bijleren. Meer kennis over theesoorten op doen en blijven zoeken naar nieuwe vormen en glazuren, maar daarbij nooit de eenvoud uit het oog verliezen.

Waar haal jij je dagdagelijkse inspiratie? 

Traditionele theeculturen over heel de wereld.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert. 

Ik ben van opleiding architect. Met het maken van theekeramiek en het esthetisch verfijnen van de theebeleving creëer ik eigenlijk een microruimte, veel vluchtiger en kleinschaliger dan architectuur, maar veel dichter bij mijn persoon en karakter. 

“Als pottenbakker maak ik theekeramiek en als theesommelier stel ik zelf theemelanges samen en selecteer ik losse theesoorten.”

Gepost op 05/06/2017
Stuur THEEmuze een bericht

Producten van THEEmuze