Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

The Illustrationist

Katja de VriesIllustraties & Juwelen

Het ontwerp van mijn juwelen in zilver en goud worden geïnspireerd door geometrie en de natuur.

Naast juweelontwerp maak ik ook illustraties en deze laat ik dan drukken op kaarten en posters. Ik ben een creatieve ziel. Ik begon al met prints maken en sieraden smeden tijdens mijn opleiding Grafisch Ontwerp. Ik verkoop mijn creaties al sinds 2013. Zodra het lukt zou ik van mijn creaties willen leven. Dat is mijn grote droom.

Het is een onbeschrijflijk en geweldig gevoel als mensen mijn handgemaakte sieraden en illustraties mooi vinden. Ik maak elke week nieuwe items, met de hand. Mijn illustraties laat ik drukken bij verschillende lokale drukkerijen.

Bekijk alle producten van The Illustrationist

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Voor mijn sieraden schets ik een heel blad vol. Verschillende ideetjes volgen elkaar op. Als ik iets visueel kan inbeelden dan weet ik dat ik het zal maken. De eerste exemplaren van een ontwerp draag ik altijd zelf om te kijken of er nog iets aangepast moet worden. Als alles klopt maak ik de collectie verder af. Op markten en beurzen let ik goed op de reacties van mensen, het is zeer leerrijk en leuk om te zien waar mensen hun voorkeur naar uit gaat.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik zou het geweldig vinden om een eigen atelier met winkel te combineren. Ik zou dan mijn handgemaakt producten kunnen verkopen, van mezelf maar ook van andere makers. Zelf zou ik er ook op maat kunnen werken.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Ik ben extra tevreden als ik leuke reacties krijg van mensen. Daarom doe ik het uiteraard, om mensen blij te maken

Wat is de rode draad in je werk?

In mijn sieraden kijk ik vooral naar geometrie en minimalisme, de natuur en bladeren. Voor mijn illustraties verzamel ik oude foto’s, maak ik collages, schilder, gebruik monotype, thinnerdruk, potlood, … en dit vormt dan altijd een zeer uniek geheel.

Naar welke muziek luister je?

Ik luister naar veel verschillende artiesten maar het meest luister ik naar Brian Eno, David Bowie, John Cage, Nicke Cave, Talking Heads en een hoop muziek uit de eighties.

"Ik heb vele voorbeelden, maar het werk van schilders als Gustave van de Woestyne, Spilliaert of Permeke zorgt er meteen voor dat ik wil tekenen."

Gepost op 20/10/2017
Stuur The Illustrationist een bericht

Producten van The Illustrationist