Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

The Chili Blender

Hans KelgtermansChili producten

Het gebruik van chili pepers is uiteraard de rode draad in mijn werk. The Chili Blender creëert sauzen, kruiden, snacks en confituren op basis van chili pepers waarbij de smaak centraal staat en uitsluitend met gebruik van verse en kwaliteitsvolle ingrediënten. Ik geloof dat chili's niet enkel voor heethoofden zijn dus zal je in het gamma een verscheidenheid aan scherpheid vinden. Op deze manier kan iedereen genieten van de rijke en krachtige smaak van deze unieke vruchten. 

Ik was al enkele jaren bezig met het kweken en verwerken van chili pepers maar merkte dat er vrijwel geen lokaal aanbod was. Ook zijn de meeste producten geïmporteerd uit het buitenland en ligt er vooral focus op het 'zo pikant mogelijk' zijn, iets wat ik jammer vond. Vandaar dat ik eerder dit jaar de stap zette om deze lokaal geproduceerde producten aan te bieden.

Alles doe ik dan ook zelf - van het kweken en plukken van de vruchten tot het bedenken, bereiden en bottelen van de eindproducten. Tevens ontwerp ik alle labels en logo's, en maak ik alle foto's voor sociale media en de website.

Mijn ambitie als ontwerper is de chili peper aan een groter publiek bloot te stellen. Achter de pikantheid zit meestal een waaier van fruitige smaken en geuren die je gerecht op een nieuw niveau kunnen brengen. Het leuke aan flesjes op de tafel is dat iedereen ook zelf kan bepalen hoeveel hij of zij toevoegt!

Bekijk alle producten van The Chili Blender

Omschrijf stapsgewijs het proces van het idee tot afgewerkt product.

1. Bedenken van interessante smaakcombinaties, zowel van de pepers als van de andere ingrediënten. De focus ligt op het naar voor brengen van het fruitige karakter van de pepers, niet persé op de hitte.
2. Experimenteren op kleine schaal. Spelen met de verhoudingen en 'op smaak' het recept verfijnen.
3. Op grote schaal bereiden, bottelen en labelen.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Zowel uit andere pikante producten als gewone gerechten. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe combinaties die misschien op het eerste zicht niet zo standaard lijken. 

Wat wou je worden als kind?

Astronaut.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als lichtend voorbeeld?

Leo Baekeland, de wetenschapper. Als chemist ben ik altijd bezig met het zoeken naar 'recepturen' voor nieuwe producten - deze nieuwsgierigheid gebruik ik ook tijdens het zoeken naar nieuwe sauzen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert

Iets in de culinaire wereld.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik ben soms wat te precies - alles moet perfect zijn voor ik iets lanceer. De smaak, het uitzicht, het design... Ook is geduld niet één van mijn sterkste kanten. 

"Achter de pikantheid zit meestal een waaier een fruitige smaken en geuren die je gerecht op een nieuw niveau kunnen brengen."

Gepost op 26/07/2018
Stuur The Chili Blender een bericht

Producten van The Chili Blender