Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Tapeio

Peter De VleeshouwerAmbachtelijke confituur

Tijdens een twintig jarige loopbaan in de transportsector, meer bepaald het internationale transport naar Spanje, is de liefde voor de Spaanse keuken in de loop der jaren gegroeid. Het was dan ook leuk om thuis allerlei gerechtjes uit de Spaanse keuken uit te proberen. Aangezien mijn echtgenote en ik wel van een pikante toets houden stonden er geregeld pikante groene pepertjes op tafel. Op een gegeven moment kreeg ik het idee om hiervan confituur te maken. Toen mijn vrouw en ik een paar jaar geleden in het huwelijksbootje stapten hadden we voor de genodigden een klein potje cadeau gedaan. Ook voor onze Spaanse vrienden, die tevens restauranteigenaar zijn, hadden we een paar potjes opgestuurd per post. Zij waren zodanig enthousiast dat ik het jaar nadien tijdens onze vakantie van hen de vraag kreeg of ik deze confituur zou willen commercialiseren. En the rest is history! 

Onze producten zijn volledig op ambachtelijke wijze bereid in koperen ketels. De productie heb ik volledig in eigen handen van begin tot eind. Aankoop van ingrediënten, productie, potjes vullen, etiketteren en verpakken gebeurt allemaal volledig manueel in eigen beheer.

Stiekem droom ik er nu wel van dat mijn confituur van pikante groene pepertjes wereldberoemd wordt. Ook een eigen tapasbar staat op het dromenlijstje. Vandaar komt ook de naam "TAPEIO". TAP staat dan voor tapas en PEIO is mijn naam Peter in het Baskisch. 


Bekijk alle producten van Tapeio

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Uit kookboeken, of lokale markten.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Het creëren van een kwaliteitsproduct waar je blij van wordt.

Waaraan kunnen we jullie werk herkennen?

Aan mijn allereerste confituur, die van pikante groene pepertjes. Ik ben namelijk de allereerste en tevens de enige die deze confituur maakt. En aan het etiket met mijn merknaam en slogan op de confituurpotjes.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Er zijn vele creatieve Belgen waar we trots op mogen zijn. Er is niet een specifiek iemand die ik als lichtend voorbeeld beschouw.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Mocht ik vroeger weten wat ik nu weet dan was ik waarschijnlijk kok geworden. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik kan best koppig zijn. Ik ben ook pietje precies en streef naar perfectie. Goed is soms niet goed genoeg en het kan altijd beter.

"Pasión por el sabor."

Gepost op 27/02/2018
Stuur Tapeio een bericht

Producten van Tapeio