Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Studio Stiel

Stefanie TilburgsPapierwaren

Ik wist lange tijd niet wat ik precies wilde doen. Ik studeerde taal- en letterkunde en ging daarna aan de slag in een administratieve sales functie, waarin ik mijn talen dagelijks kon gebruiken. Na een aantal jaren was ik hier echter niet meer gelukkig. Op vakantie tijdens het lezen van een boek, besloot ik op zoek te gaan naar wat ik echt wilde doen. Zo kwam ik bij een cursus Illustrator uit, en er opende zich een hele nieuwe wereld voor mij. Hoe langer de opleiding volgde, hoe meer ik overtuigd werd dat dit mijn toekomst zou zijn. 

Ik ben nu dus voltijds grafisch vormgever met een passie voor stof en papier. Daarom maak ik papieren stationery producten zoals weekmenuplanners, familieplanners, wenskaarten, posters, ...

Mijn werk kan je vooral herkennen aan de grafische lijnen en vormen en het gebruik van frisse kleuren, zowel zachte pasteltinten als hardere en fellere kleuren. Ik probeer steeds kleur te brengen in mijn ontwerp. En ook de lieflijke diertjes! Ik probeer wel eens iets nieuws, maar grijp hier steeds naar terug. Ik wil vooral dat mensen blij worden van mijn ontwerpen.

En mijn grote droom? Een vrij leven, zonder al te veel verplichtingen, met alle mensen om me heen die ik graag zie, met een goed draaiend bedrijf waarin ik creatief directeur ben. 

Bekijk alle producten van Studio Stiel

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Dit is mijn voltijdse bezigheid. Het gaat altijd door in mijn hoofd. 

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik zou graag met Studio Stiel een herkenbaar merk zijn voor stationery en DIY pakketten. Dat in heel België en liefst ook verder daarbuiten gekend is omwille van de producten en de kwaliteit. 

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Er is ontzettend veel talent in België. Wat Hello August en Withloov doen, daar streef ik zelf ook naar.

Wat wou je worden als kind?

Kapper of dokter. Maar veel mensen zagen in mij een leerkracht.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Dan zou ik wellicht aan de slag gaan als grafisch vormgever in een groter bedrijf of bij een ontwerpbureau. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik hou van roze. Ik ben eerder stil in groep behalve als ik helemaal op mijn gemak ben en in kleine groep bij mensen die ik goed ken, dan ben ik een spraakwaterval en is het soms moeilijk om er iets tussen te krijgen. 

"A man who never made a mistake, never tried anything new" - Albert Einstein

Gepost op 12/01/2021
Stuur Studio Stiel een bericht

Producten van Studio Stiel