Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Studio Skeppa

Pieter Desmijter Woonaccessoires

Na een aanzet van mijn vriendin ben ik weer de verbinding aan gegaan met mijn creatieve zelf en ging ik op zoek naar nieuwe manieren om me te uiten en mijn ideeën tot stand te brengen. Ik ben uiteindelijk onder andere bij keramiek beland om dat de ruwheid van de klei, het materiaal en de oneindige mogelijkheden me erg aanspraken en inspireerden.

Inspiratie voor mijn creaties kan van overal komen. Enerzijds door objecten in het dagelijkse leven waarin ik door bijvoorbeeld een andere lichtinval plots iets anders zie. Anderzijds stoot ik soms op praktische problemen die ik op een esthetische manier wil oplossen. Daarna volgen de eerste schetsen en dan vele variaties op de eerst ontwerpen. Als ik uiteindelijk tevreden ben volgen de prototypes en nog later de verfijning tot een afgewerkt product.

Samen met mijn vriendin geniet ik van de stad in te trekken of musea te bezoeken om inspiratie op te doen, maar evengoed wandelen we graag in de Scheldevalei tegenover ons huis. De natuur kan op die manier een onuitputtelijke bron zijn. Zo brengen we regelmatig mooie takken of keien mee van op onze wandelingen. Soms, maanden later, kunnen die mij inspireren voor een nieuw ontwerp.

Ik probeer zoveel tijd mogelijk te besteden aan mijn creativiteit. 
Tijdloze objecten ontwerpen die het leven aangenamer en mooier maken - dat is mijn ambitie als ontwerper. Ik hoop dat iemand die een object van mij koopt daar iedere dag blij van wordt!

Bekijk alle producten van Studio Skeppa

Wat is de rode draad in je werk?

Eenvoud, licht en puurheid.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Archimedes. Was die man in die tijd heeft uitgevonden tart elke verbeelding. Respect!

Welke grote droom koester je?

Ik koester de droom om iemand buiten mijn directe leefomgeving gelukkig te maken met mijn ontwerpen en hen elke dag wat schoonheid te brengen wanneer ze ernaar kijken in hun interieur. Het liefst zou ik bezig blijven, nieuwe creatieve paden bewandelen en steeds groeien als ontwerper.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Indien de rockster piste niet gelukt zou zijn, dan ging ik voor architect.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Een echte Bourgondiër met een licht ochtendhumeur.

"Minimale lijnen voor een maximaal resultaat."

Gepost op 27/02/2018
Stuur Studio Skeppa een bericht

Producten van Studio Skeppa