Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Studio Jupiter

Monica Carro MuiñoWanddecoratie | Prints op hout

Ik ben geboren en opgegroeid aan zee in Oostende. De kleur blauw is ook de rode draad in mijn werk. 

Als kind was ik veel bezig met tekenen. Ik volgde tekenacademie, ging kunst als middelbare opleiding volgen en later schilderkunst studeren in Gent. In Studio Jupiteri besteed ik veel tijd en haal er veel energie uit. Mijn beroep is office manager op een communicatiebureau.

Ik creëer wanddecoratie vanuit mijn eigen tekeningen, schilderijen en collages. Het unieke aan de wanddecoratie is dat het lijkt alsof het rechtstreeks geschilderd en getekend is op het hout. Ik maak maximum tien afdrukken per tekeningen en nummer ze handmatig op de achterkant zodat ieder tekening op hout een limited edition is. 

Ik schilder en teken op papier naar de werkelijkheid of wat in me opkomt. Vanuit foto’s die ik zelf maak, vanuit beelden die ik oppik, inspiratie van een reis, een tekst, stadsbeelden … alles kan me inspireren. De thema’s blijven dicht bij mezelf en zijn geplukt uit mijn eigen wereld en omgeving. Het blauw van de zee of van de lucht, de wolken, kleine alledaagse dingen die me overkomen, tijdstippen of herinneringen.

Bekijk alle producten van Studio Jupiter

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Een aantal uren per week aan praktische zaken. Elke dag zie ik dingen rondom mij die me inspireren en ideeën geven. Ik pik constant dingen op die in verband staan met mijn creativiteit. Ik schilder en tekenen iedere week. Eigenlijk ben ik er dagelijks mee bezig op de een of ander manier. Het is ontspannend en bijzonder.

Sta je ook in voor de productie of besteed je dat uit?

Ik besteed het drukken van mijn werk op hout uit aan een digitale drukkerij. Het tekenen, schilderen, drukklaar maken van de bestanden, scannen, ophangsysteem bevestigen, schuren, afwerken, inpakken, verzenden… doe ik helemaal zelf.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Een kunstgalerij/centrum openen voor (jonge) kunstenaars en creatievelingen met ateliers waar ze kunnen werken en een kunst bib en ruimte voor allerlei creatieve evenementen. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben creatief maar ook heel praktisch ingesteld en kan goed plannen en organiseren.

"Look at usual things with unusual eyes." - Vico Magistretti
Gepost op 27/11/2018
Stuur Studio Jupiter een bericht

Producten van Studio Jupiter