Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

STUDIO ELLEFANT

Ellen JanssensMinimalistisch, kleurrijk keramiek

Twee jaar geleden, na het overlijden van een goede vriendin, worstelde ik met enkele vragen. Wat doe ik echt graag? Wat als geld er niet toe deed? Hoeveel is genoeg? Ik heb mijn ‘veilige’ werkcocon toen verlaten. Nu werk ik twee dagen per week als interieurarchitect. De rest van mijn tijd investeer ik in mijn keramiek. Ik hoop er ooit mijn beroep van te maken.

Voor mijn eerste collectie heb ik inspiratie in mijn directe omgeving gevonden. De collectie past bij mijn dubbele persoonlijkheid. Enerzijds wil ik dat alles geordend op zijn plaats staat en anderzijds heb ik ook dagen waarop ik alles bij elkaar prop. Daarom zocht ik naar een multifunctionele oplossing om dingen op een mooie manier op te bergen. De objecten van de collectie stapel je makkelijk op elkaar en je combineert de verschillende maten en dessins moeiteloos met elkaar.

De kleuren en dessins van mijn collectie zijn gebaseerd op de beschermende netjes die soms rond groenten en fruit hangen als ze in een bakje gestapeld zijn. De schoonheid en de diversiteit van de patronen viel me op. Ik heb met die kleuren en patronen gespeeld en noemde mijn collectie toepasselijk ‘what a mesh?!’. Met die naam verwijs ik naar de eenvoudige wijze waarop je de keramiek sorteert en opruimt. Het woord ‘mesh’ verwijst naar de gaasjes en netjes van de verpakking van fruit en groenten.

Bekijk alle producten van STUDIO ELLEFANT

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als ik er warm van word, als alles klopt.

Welke grote droom koester je?

Ik zou graag een groot atelier delen met veel licht een tuin, expositieruimte en eventueel een verkoopsruimte erbij.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Eva. Al zou ik niet in de appel bijten. :)

“De prachtig vormgegeven structuren van alledaagse wegwerpvoorwerpen is de inspiratie voor mijn collectie 'what a mesh?!" geweest.”

Gepost op 30/03/2017
Stuur STUDIO ELLEFANT een bericht

Producten van STUDIO ELLEFANT