Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Studio Blade

Dimitri TurcottCustom knives

Tien jaar geleden ben ik begonnen als hobby messen te maken. Dit is ondertussen zo uit de hand gelopen dat het nu een fulltime bezigheid is geworden. Op De Invasie in Antwerpen enkele jaren terug kreeg ik ook zulke positieve reacties dat het voor mij de motivatie was om hier volledig voor te gaan.

Ik vertrek vanuit een lat topkwaliteit koolstofstaal en een stuk hout of kunststof voor het heft. Het lemmet wordt in vorm gesneden of soms gesmeed. De finale vormgeving gebeurt op de bandschuurmachine. Dan komt de belangrijkste stap, het harden en temperen van het staal. Dan monteer ik het handvat, en zet ik deze in vorm. Na het polijsten van het mes begin ik aan de schede dat gemaakt is uit plantaardig gelooid leder in combinatie met Kydex, een hoogwaardig thermoplastiek ui de luchtvaartindustrie. Na enkele laagjes olie en een stevig sessie polijsten is het mes klaar om te slijpen.

De rode draad in mijn werk is steeds hoge kwaliteit en geen compromis wat betreft gebruikte materialen. Alles moet top zijn.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als het design zowel technisch als esthetisch geslaagd is. 

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Een mix van klassiek met hedendaagse design.

Waar krijg je de beste ideeën?

Overal eigenlijk. Zowel vanuit de praktijk als door plotse ingevingen komen mijn ontwerpen. Ik ben een buitenmens. Ik spendeer veel tijd in de natuur. Reizen, jagen, wildbeheer, kamperen, wildobservatie, fotografie, etc....

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ontdekkingsreiziger of cowboy.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik heb een obsessief karakter. Als iets me boeit, dan ga ik er voor.

"Studio Blade is a knifemaker with a passion for craft and quality. In a world dominated by mass production, he makes unique knives."

Gepost op 12/12/2018
Stuur Studio Blade een bericht