Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Studio Bertha

Klaus Loosveld & Lisa CailliauWenskaarten & Papierwaren

Studio Bertha is ontstaan na een zoektocht naar een rustpunt, en nadat we zo een positieve feedback kregen toen we ons eigen trouwuitnodiging hebben geïllustreerd. Wij ontwerpen zelf kaarten, andere papierwaren en geboortekaarten, en deze worden gedrukt bij een lokale drukker. De buttons, magneten en zakjes worden gemaakt als therapie in een psychiatrisch ziekenhuis in Ieper.

Inspiratie halen we uit kleine dagelijkse momenten, natuurwandelingen, gesprekken... Eens het idee vorm krijgt, schetsen we het uit en werken eventueel nog verder bij. Hierna schilderen we met aquarelverf. De tekening scannen we in en werken digitaal nog bij waar nodig. Daarna bedenken we een passende tekst voor op het kaartje, de button.. Als laatste wordt alles drukklaar gemaakt om door te sturen naar de drukker. 

Onze creaties zijn te herkennen aan de zachte illustraties in aquarel op gebroken wit papier. Het is ook belangrijk dat de illustratie en tekst die elkaar perfect aanvoelen, aanvullen en bevestigen. En vooral plezier en rust vinden tijdens het volledige proces, en steeds blijven groeien. 

Bekijk alle producten van Studio Bertha

Welke grote droom koester je?

Een eigen kinderboek illustreren. 

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Momenteel ieder vrij moment dat we kunnen. Vanaf dat de kleine slaapt is het vollenbak doordoen. 

Waar krijg je de beste ideeën?

Wanneer we volledig tot rust zijn. Wanneer we tijd hebben voor elkaar. Wanneer de muze er is. We zijn beide stadsmensen die uitkijken naar platteland tussen de bossen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Helen B en Eva Mouton. 

Wat wou je worden als kind?

Klaus piloot, en Lisa kleuterjuf of schrijver.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Met z’n tweeën vullen we elkaar perfect aan in het illustreren en in het echte leven. Kan je raden wie op wat heeft geantwoord

"Met onze blijhartige illustraties en warme quotes brengen we een glimlach op je gezicht. We spelen in op heel wat herkenbare momenten in het leven: van hartverwarmend tot speels met een knipoog. Naast geluk op papier, wordt er ook ingezet op sociaal en duurzaam geluk."

Gepost op 07/12/2020
Stuur Studio Bertha een bericht

Producten van Studio Bertha