Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Soo Bags

Sofia DiazTassen & accessoires

Onder de merknaam Soo Bags maak ik ontwerp en maak ik handtassen, en kleine lederen accessoires. Mijn stijl is een beetje klassiek, een beetje origineel, en altijd veelzijdig tijdloos. Ik maak graag multifunctionele producten die gebruikt kunnen worden om naar het strand te gaan, boodschappen te doen of naar je werk te gaan. Het is een passie die al vanaf mijn veertien. jaar leeft, maar waar ik pas drie jaar geleden 'officieel' mee begonnen ben na een twintig-jarige carrière als advocate. 

Inspiratie komt van overal: van te zien, te voelen, waar te nemen, aan te raken. . . En de hoofdgedachte komt meestal voort uit een nood die ik probeer te vullen. De materiaalkeuze is ook erg belangrijk voor mij. Ik probeer een zero waste productie te hanteren, dus ik gebruik restanten van materialen uit andere (meestal Belgische) projecten en zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen. Ik probeer steeds het maximum mogelijk uit mijn materialen te halen en hierdoor verschillen de afmetingen en enkele details van de tassen, wat elke tas ook uiterst uniek maakt.

Mijn ultieme ambitie als ontwerper is een eigen werkplaats met uitzicht op zee en een klein bedrijfje waar ik van kan leven en dat mij toelaat andere makers te helpen.

Bekijk alle producten van Soo Bags

Wat is de rode draad in je werk?

Mijn passie en behoefte om te creëren en met mijn handen te werken.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

De eerste keer dat ik een Dries Van Noten show zag, dacht ik "wow, zo origineel, ze is a genie!". ik wist het niet dat hij Belg was, en een man dan nog! 

Welke grote droom koester je?

Een rechtvaardigere wereld, zonder oorlog of honger, waar we voor onze kinderen zorgen en onze ouderen respecteren. Ik weet dat mijn droom ambitieus is, maar ik denk ook dat we the kracht in ons hebben om de wereld te veranderen. 

Wat wou je worden als kind?

Astronaut natuurlijk.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Werken in NGO-programma's.

Naar welke muziek luister je?

De waarheid is dat ik van de stilte hou, maar ik geniet ook enorm van een concert.

"Mijn ultieme ambitie als ontwerper is een eigen werkplaats met uitzicht op zee en een klein bedrijfje waar ik van kan leven en dat mij toelaat andere makers te helpen."

Gepost op 20/11/2020
Stuur Soo Bags een bericht

Producten van Soo Bags