Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

SOMAJ

Martine JansenPrint & stationery

Ik startte het label SOMAJ op in september 2018 en maak wenskaarten, posters en stationery producten zoals notitieboekjes, notebooks met handgemaakte kaft, laptop cases .. Kortom alles wat je op je bureau kunt gebruiken.

De rode draad in mijn werk is voornamelijk functionele zaken herleiden tot mooie objecten. En dit met een mix van stoer en zacht, en een voorliefde van minimalistisch grafiek. Vorm, kleur en compositie zijn dan ook een dagelijkse inspiratie voor me. Die haal ik overal rondom mij. Ik leef en werk in een rustige omgeving, maar het meest wordt ik geïnspireerd door het bezoeken van een stad, een museum of een tentoonstelling. 

Ik heb vaak een heel aantal ideeën in mijn hoofd. Focussen is dan de boodschap om er maar enkele te realiseren. De eerste stap is vaak het denkproces, daarna start ik met schetsen om het model te bepalen. Na de eerste testmodellen gemaakt te hebben kom ik tot een definitief model dat ik dan uitwerk in één of meerdere kleurcombinaties. De grafische ontwerpen voor de kaarten en posters zijn een mix van schilderen en digitaal ontwerpen.

Ik wil met mijn ontwerpen een label uitbouwen dat mezelf reflecteert, ik vind eigenheid en een 'eigen stempel' heel belangrijk. Mijn ambitie is om hiermee een publiek te bereiken en mijn label verder uit te bouwen zodat er nog vele andere ontwerpen zullen volgen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Er zijn er meerdere, maar als ik er twee moet kiezen dan Luc Tuymans voor zijn grafiek en het functionele minimalisme van Maarten van Severen.

Welke grote droom koester je?

Die gaat eigenlijk over de simpele zaken in het leven. Gewoon gelukkig zijn, een goede gezondheid hebben en blij zijn met wat ik doe. Dan komt die grote droom er wel vanzelf. 

Wat wou je worden als kind?

Ik wou altijd wel tekenfilms maken, net zoals mijn vader.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Dan zou ik me willen verdiepen in fijn handwerk, zoals borduren en quilten.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik heb een zekere vorm van optimisme en humor dat mij steeds weer voortdrijft. Maar anderzijds kan ik me zo smijten in een project dat ik nadien moet bekomen. De juiste balans houden blijft de sleutel.

"Creativity is our story. Jezelf omringen met schoonheid en creativiteit maakt het leven mooier." 

Gepost op 27/03/2019
Stuur SOMAJ een bericht