Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Smid Gent

Jean-Marc DekeselMeubels & interieuraccessoires

Smid Gent is een collectief van siersmeden uit het Gentse. Allen zijn we geboeid door dit eeuwenoude ambacht en proberen we het een hedendaagse invulling te geven. Wie een tegengewicht zoekt voor de massaproductie en op zoek is naar unieke voorwerpen met een ziel, is bij ons aan het juiste adres. Doordat alles met de hand gevormd wordt in de smidse krijgt u van ons steeds unieke ambachtelijk gemaakte stukken.

De rode draad in mijn werk is vooral een rustgevende soberheid en de dialoog tussen de materialen. Het eeuwenoude ambacht kan perfect mee in deze hoogtechnologische omgeving. Ik haal dan ook inspiratie uit mijn omgeveing - door naar de objecten in de wereld te kijken en steeds de vraag te stellen of er een interessant alternatief in smeedijzer mogelijk is. 

De leukste stap in het hele proces is het afgewerkte product inwrijven met bijenwas. Als smid kan je uiteraard nooit je gloeiendhete product in de hand nemen, maar eens het afgewerkt is kan je de bestaande kleurschakeringen en structuren best behouden, en tegen corrosie beschermen, door het smeedijzer in te wrijven met bijenwas. Op die manier sluit je het maakproces af door je product van begin tot eind door je handen te laten gaan.

Bekijk alle producten van Smid Gent

Wie was je eerste koper?

Frederik, een heerlijke kerel die mooie herinneringen had aan hoe zijn vader vlees grilde op het haardvuur. Ik maakte hem een strakke smeedijzer – inox haardset voor bij hem thuis.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Iets mogen maken voor een toparchitect of designer, strak en toch met een ziel.

Welke grote droom koester je?

Nog vele kleine dromen te mogen realiseren.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik ben tevreden met wat ik doe en zou niet veel veranderen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik sta zelf niet graag in de belangstelling, maar niets is leuker dan anderen te zien die je werk kunnen waarderen.

"We leveren authentieke, op Gentse aambeelden geslagen, doorleefde, objecten."

Gepost op 12/12/2019
Stuur Smid Gent een bericht

Producten van Smid Gent