Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Scarves and Stuff by Solange

Solange CoolsSjaals & knits

Ik verloor mijn hart en ziel aan ‘knitwear’. Die passie leef ik met mijn label Scarves and Stuff uit op kledingstukken en accessoires als op mijn interieurcollectie. Het is vrij uniek om zowel fashion als interieurstuks aan te bieden, daarmee wil ik me onderscheiden.

Ik kreeg de breimicrobe ingelepeld via mijn oma, Mitteke, en mijn mama, Vera). Als kind zag ik hoe zij prachtige stukken maakten. Al snel ging ik zelf ook aan de slag. Ik kreeg van mijn vrienden te horen dat ze mijn creaties leuk vonden. Twee jaar geleden startte ik mijn eigen label op, ik beschouw het als een eerbetoon aan mijn mama en oma.

Ik oefen nog een voltijdse job als HR-project manager uit die mij regelmatig de nodige stress bezorgt. Als ik dan thuis plaatsneem in mijn zithoekje en het getik van de breinaalden hoor, verglijd ik in mijn eigen wereldje en kan niets me nog deren. 

Bekijk alle producten van Scarves and Stuff by Solange

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product. 

Alles begint met de zoektocht naar de juiste draad. Hoe beter die bewerkt is, des te beter het eindresultaat. Daarom werk ik enkel met leveranciers die volgens het 'trace your yarn' principe werken. Van elke meter draad die ik gebruik staat vast waar die vandaan komt. Momenteel helpt mijn mama me met de uitwerking van de designs en een deel van de productie. Mijn atelier bevindt zich bij mijn ouders op de zolder waar ik dus samen met mijn mama veel uren spendeer.

Wat is je ambitie als ontwerper? 

Ik zou het fijn vinden om over vijf jaar iemand in dienst te nemen die een aantal taken van mij overneemt. En binnen tien jaar een team zodat ik mezelf volledig kan concentreren op het creatieproces.

Waar krijg je de beste ideeën?

Wanneer ik slaap verwerk ik alle ideetjes die ik verzamel op reis, tijdens feestjes, in magazine of van andere mensen. Dan heb ik de volgende ochtend een berg ideeën waarmee ik aan de slag kan. Alsof ik een visioen krijg.

Welke grote droom koester je?

Om mensen te helpen in hun zoektocht naar duurzame mode en hen te tonen dat ambachtelijke technieken gecombineerd met hedendaagse design tot een luxueus, exclusief en kwalitatief resultaat kan leiden.  

"Ik kies alleen voor duurzame en natuurlijk materialen zoals mohair, alpaca, zijde en merino wol."

Gepost op 17/06/2017
Stuur Scarves and Stuff by Solange een bericht

Producten van Scarves and Stuff by Solange