Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Ritchie

Jan VerlindenLimonade

Ik heb een limonade ontwikkeld op basis van een oud familierecept voor orange-limonade. Sommigen zullen Ritchie limonade misschien nog herinneren van vergeelde foto’s uit de jaren zeventig. Ik besloot om het familierecept een eigentijdse update te geven.

Eén probleem: vroeger goten ze veel te veel suiker in limonade. Veel meer dan goed voor ons is. Ik ging op zoek naar een natuurlijke manier om limonade goed te doen smaken met minder suiker. Na proeven in testen in de keuken, het labo en op de machine, vond ik de oplossing: een beetje vanille. Voor onze pompelmoeslimonade bleek het wondermiddel een vleugje ananas.

Ritchie bevat meer sap dan andere limonades, flink minder suiker plus enkel natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. De meest verkochte sinaasappel limonade in Belgie heeft 23% meer suiker per 100ml vergeleken met Ritchie Orange.

Alles aan Ritchie is Belgisch. Van de verpakking tot te fabriek om de flesjes af te vullen.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Als je vandaag aan een Belg vraagt: 'noem mij een Belgische limonade', vinden de meesten geen antwoord op deze vraag. Mijn ambitie is om binnen tien jaar ervoor te zorgen dat iedereen Ritchie antwoordt.

Welke grote droom koester je?

De Belgische limonade op de wereldkaart zetten.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Belgische striptekenaars: Herge, Marc Sleen, Willy Vandersteen, Jeroom, Kamagurka, enzovoort.

"Met het verdwijnen van de vele lokale brouwerijen in de jaren '70, '80 en '90, zijn veel van deze limonades van de markt verdwenen. Ik hoop met de herlancering van Ritchie, de Belgische limonade weer op de kaart te zetten."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Ritchie een bericht