Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Redopapers

Linde Luyten & Tille LingierDuurzame papierwaren

Redopapers maakt unieke, handgemaakte producten van papieroverschotten.
We zijn gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi design en bieden manieren aan om restpapier te verwerken tot unieke, handgemaakte, designproducten zoals notitieblokken en andere papieraccessoires.

We hebben elkaar leren kennen in Sint Lucas waar we beide grafische vormgeving studeerden. Het bedrijf is in feite heel toevallig ontstaan - we besloten om van papierresten van de copy shop in onze buurt papierwaren te creëren. De reacties waren erg lovend en toen hebben we besloten om producten bij te maken. Na een succesvolle pop up shop in Berchem zijn we voltijds met dit begonnen. 

Het is voor ons een erg grote uitdaging om mooie papierensoorten te vinden. Als dat dan lukt doen we een vreugdesprongetje! Het is ook erg fijn als we interessante proefdrukken vinden waarvan we van weten dat ze mooie uitsnijdingen gaan vormen in onze producten. Daar krijgen we veel energie van!

Ons ontwerpproces wordt helemaal omgedraaid, eerst krijgen we materiaal en daarna volgt het ontwerp. Onze inspiratie komt dus ook van de materialen zelf. Dit vinden we een erg interessante werkwijze. We willen in de toekomst nog meer manieren vinden om resten te verwerken tot unieke, handgemaakte, designproducten. en hopen nog een groter publiek te kunnen inspireren. 

Bekijk alle producten van Redopapers

Wat is de rode draad in je werk?

Experiment in materialen en technieken staan erg centraal.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

De rug van onze scheurblokken zijn steeds met hetzelfde blauw gelijmd. 

Waar krijg je de beste ideeën?

Ons bedrijf is gevestigd in Antwerpen Noord. We vinden het beide erg fijn om in een levendige buurt te vertoeven. Alles is dichtbij, zo kunnen we bijna alles met de fiets doen.

Welke grote droom koester je?

We hopen dat iedereen meer geïnformeerd wordt over hoe dingen gemaakt worden. Zo kunnen ze kiezen of ze bij bepaalde producten een duurzame varianten aankopen. Doordat wij hierover meer zijn te weten gekomen heeft dit ons consumptiegedrag erg beïnvloed. 

Wat wou je worden als kind?

Linde wou uitvinder worden, dat is op een bepaalde manier uitgekomen.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Dat idee verandert bij ons elke dag. 

"Duurzaam ondernemen start vanuit een passie; het realiseren van een ideaal."

Gepost op 05/11/2018
Stuur Redopapers een bericht

Producten van Redopapers