Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

purpose .

Marlies ParmentierHandtassen & accessoires

Ik ontwerp en maak lederen handtassen en accessoires van leerresten die anders weggegooid zouden worden. 

Duurzaamheid en eenvoud zijn dan ook de rode draad in al mijn creaties. Ik werk enkel met resten, vooral omdat er heel veel leder niet wordt gebruikt - de overschotten, resten en afgekeurde stukken bijvoorbeeld die nog wel goed zijn voor gebruik. Aangezien elk leder andere eigenschappen heeft, vormt het leder vaak de inspiratie voor de tas die het uiteindelijk zal worden.

Ik maak alles helemaal zelf, en maak geen gebruik van grote of zware machines. Veel van de processen doe ik zelf volledig manueel. Enerzijds omdat de ambacht me enorm boeit en voldoening geeft, anderzijds omdat de volledige investering op dit moment nog te hoog is. Daarbuiten ben ik ook, wanneer ik kan, bezig met de andere kanten van het ondernemen, marketing, boekhouding, netwerken.. 

Ik zou heel graag een business model uitwerken waarin het mogelijk blijft om unieke stukken te maken, volgens de wensen van de klant, maar toch een manier te vinden om genoeg winst te draaien zodat ik er van kan leven! 

Bekijk alle producten van purpose .

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als de klant met een brede glimlach buiten stapt als ze hun bestelling komen ophalen of natuurlijk als ik een enthousiast berichtje krijg van mensen die online hebben besteld en hun bestelling hebben ontvangen.

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Het leukste vind ik de schets omzetten in het papieren model en een idee echt tot leven zien komen.

Waar krijg je de beste ideeën?

Omdat ik voor mijn werk veel onderweg ben, breng ik nogal veel tijd door in de auto en daar heb ik steeds de beste ideeën

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik ben altijd erg onder de indruk geweest van Inge Onsea, oprichtster van Essentiel. Gedurfd. Eigenwijs.

Welke grote droom koester je?

Ooit zou ik een leuk boutiquehotelletje willen runnen op een (liefst tropische) locatie.

"Ik maak alles, vaak helemaal met de hand, volledig volgens eigen ontwerp. Daarnaast kies ik ervoor enkel met restleder te werken. Dit materiaal is te dierbaar om verspild te worden."

Gepost op 10/03/2020
Stuur purpose . een bericht

Producten van purpose .