Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Ponsiesaus

Lawrence Van De PontseeleZoet, pittig licht pikante saus

Ponsiesaus, een zoet, licht pikante saus, werd veertig jaar geleden door mijn vader bedacht. Deze werd verkocht in het eethuis Frituur, dewelke ophield met bestaan in 2011. Enkele maanden later overleed mijn vader. Toen kwam er steeds meer vraag naar het recept en de beschikbaarheid van deze saus. Na jarenlang in de financiële sector te hebben gewerkt besloot ik dus om deze saus terug op de markt te brengen.

In 2015 werd het logo en merknaam gedeponeerd en in 2016 startte de zoektocht naar een private label producent in België. Het was belangrijk dat deze lokaal geankerd was en flexibiliteit kon bieden qua productie en hoeveelheden. In 2017 vonden we de perfecte partner die gevestigd is in Antwerpen en waar ik heel dicht mee samen werk qua product. 

Ik vind het enorm dat ik zelf al de verschillende facetten van dit bedrijf kan ontdekken - de productie, labellen, publiciteit, sales - zowel als beslissingen kan nemen welke richting we wel of niet uitgaan.

Uiteindelijk heb ik mijn goede betaalde job opgezegd om mijn eigen verhaal te schrijven. Een verhaal met verleden, authenticiteit, maar nog eerder met een nog mooiere toekomst, met een smaak die iedereen moet proeven!

Wat is de rode draad in je werk?

Zoet, pittig en licht pikant overgoten met passie, persoonlijkheid, authenticiteit en ambacht.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Om elke Belg van Ponsiesaus te voorzien in zijn koelkast. Een puur Belgische saus met zoetlicht pittige toetsen. De saus die past bij zowel vlees, vis en kip maar ook bij pasta of als salade of dipsaus.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Bij iedereen... Mensen rondom je heen en mensen die je nieuw leert kennen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Marc Coucke en Gert Verhulst.

"Ponsiesaus. Je moet 'm proeven om het te kunnen geloven."

Gepost op 08/06/2018
Stuur Ponsiesaus een bericht