Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

PLOEK

Luka GodonWenskaarten

PLOEK is heel onbewust begonnen. Ik maakte een kerstkaartje die we thuis verzonden met kerst. Hier kreeg ik vele positieve reacties op, dus besloot ik ze ook op Facebook te zetten. Vrienden waren enthousiast en vroegen me ook voor hen kaartjes te maken. Dit vond ik ongelofelijk fijn en zo begon ik ook nieuwe kaartenreeksen te ontwerpen. Ik combineer dit met mijn studies illustratie en leerkracht. Ik ben momenteel een student onderneemster. 

Mijn ontwerpen zijn vooral te herkennen aan de mopjes - ik maak een kaartje pas wanneer ik eerst zelf eens goed heb kunnen lachen met mijn eigen mop. Het uitwerken hiervan vind ik vooral leuk. Het zwart witte kleurenschema en minimalistisch design komen ook steeds terug in mijn werk. Wanneer ik op de tram zit en rondwandel in de stad kijk ik graag rond voor inspiratie. Ook heb ik thuis een grote kast vol kinderboeken waar ik vaak ideeën uit haal. 

Ik ben steeds gelukkig wanneer ik een glimlach op iemands gezicht zie verschijnen. De lach van iemand betekend dat mijn creatie geslaagd is, en daar doe ik het voor! 

Bekijk alle producten van PLOEK

Wie was je eerste koper?

Vrienden en familie waren de eerste kopers. Een van de eerste winkels waar ik mocht liggen met mijn kaartjes was die van Belgunique. 

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

Ik maak alles zelf van A tot Z. Ik kies het papier, ik druk de kaarten, ontwerp ze en ik verpak en verkoop ze.

Wat wou je worden als kind?

Wanneer ik heel erg klein was wou ik een verpleegster worden. Toen kreeg ik een naalden fobie dus leek dit niet het allerbeste plan. Waarna ik graag archeoloog wou worden. Wanneer ik tien was wist ik dat ik illustratrice wou worden. 

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Mijn mama en pluspapa. Ze zijn beiden ongelofelijk in wat ze doen. Ze geven nooit op en helpen en steunen me onvoorwaardelijk. Mijn mama is trouwens een talent bij Belgunique.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar je typeert.

Hoe zotter de dingen zijn, hoe liever ik ze heb. 

"Ik moet er eerst zelf hard mee kunnen lachen voor ik het zal maken."

Gepost op 04/03/2020
Stuur PLOEK een bericht

Producten van PLOEK