Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Paarl

Pearl De BuckHandtassen

Vier jaar geleden heb ik van mijn handtassenlabel Paarl mijn beroep gemaakt.

Ik kreeg creativiteit en ondernemerschap met de paplepel mee. Mijn vader, juweelontwerper Siegfried De Buck, en moeder, galeriste Hermine De Groeve, hebben mij aangemoedigd in mijn studies mode- en textielontwerp. Na mijn studies kwam ik terecht in een groot textiel bedrijf maar kon mijn creatieve ei niet helemaal kwijt. De drang om zelf te ondernemen en zelf te creëren groeide uit tot mijn eigen handtassenlabel.  

Ik maak alles zelf. Mijn favoriet moment in het proces van het maken is de klant ontmoeten en kleuren te kiezen.
Ik beschouw een ontwerp dan ook helemaal geslaagd als ik de fonkeling in de klant haar ogen zie. Mijn ambitie is een nieuwe vorm van handtas op de kaart te zetten.

Mijn creaties kan je best omschrijven als uniek, vernieuwend, doordacht design zonder compromissen, met een originele twist. Bij de creatie van elke handtas besteed ik de grootste zorg aan de kleinste details. 

Bekijk alle producten van Paarl

Waaraan kunnen wij je werk herkennen? 

Paarl handtassen zijn unieke en speelse zelfontworpen handgemaakte stukken. Ik sta bekend voor het gebruik van onconventionele materialen, zoals onder andere beton, hout tot zelfs marmer.

 Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie? 

De inspiratie voor mijn stukken komt vanuit alle mogelijke invalshoeken en mijn natuurlijke nieuwsgierigheid om te blijven ontdekken. Dat kan gaan van boeken, illustraties, kunst, architectuur tot zelfs de gestroomlijnde vormen van een racewagen. 

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld? 

Een echt lichtend voorbeeld heb ik niet. Maar ik heb enorm veel appreciatie voor (Belgische) schilders zoals Spilliaert, Tuymans, Rinus Van De Velde en uiteraard ook Borremans. 

Welke droom koester je? 

Deze is grotendeels uitgekomen, door te doen wat ik graag doe. Door te creëren, onderzoeken, experimenteren, ... en nadien het resultaat ervan te zien aan iemands arm of schouder; dat doet echt deugd. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert. 

Ik geniet van spontane verbondenheid tussen mensen, de samenhorigheid, mensen die samen zingen en plezier maken… Dat vind ik zalig!

"De perfecte handtas is als een vrouw: puur, uniek, mysterieus, sexy en vooral niet saai."

Gepost op 11/10/2017
Stuur Paarl een bericht

Producten van Paarl