Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Noeuds PAP's

Ophélie EliatHouten vlinderdassen & manchetknopen

Ik zet graag mijn creatieve ideeën om in producten vervaardigd uit hout - vlinderdassen, manchetknopen en andere accessoires zoals fotokaders, speelgoed en keukengerei. Dit is in feite een hobby die is uitgegroeid naar een bijberoep naast mijn hoofdberoep als schrijnwerker.

Het huwelijk van een vriend was de aanleiding om vlinderdassen te creëren. Hij werkte als boomsnoeier en wou dat alle gasten een toets van de natuur hadden. We creëerden dus houten vlinderdassen en ze vielen helemaal in de smaak. Toen begon ik mijn creaties te verkopen aan vrienden en familie. Ik streef niet naar massaproductie, integendeel, ik werk liever aan kleine opdrachten. De productie van elk stuk is dan ook volledig door mij uitgevoerd. Het leukste aan het hele proces vind ik het verzamelen van mooie, unieke en vaak lokale houtsoorten.

Ik geloof sterk in het idee 'less is more' en dat zie je in mijn producten. Het hout in zijn natuurlijk staat heeft een pure schoonheid en heeft vaak niet veel bewerking meer nodig heeft.

Ik ben perfectionist en werk alles af tot in de puntjes. Als ik nog maar het kleinste detail niet goed vind, begin ik helemaal opnieuw. Eenvoud en perfectie, handmade en Gentmade!

Bekijk alle producten van Noeuds PAP's

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Eerst selecteer ik de houtsoorten. Het hout wordt dan verzaagd, geschaafd en geschuurd. De strikjes worden met een lintzaag uitgezaagd en daarna opgeschuurd met verschillende machines. Ze krijgen dan een extra natuurlijke afwerking tegen vlekken en verkleuring. Ten laatste bepalen we de combinatie textiel en hout en uit die stof naai ik feestelijke lintjes.

Welke grote droom koester je?

Een groot creatief atelier bezitten met tal van machines (lasergraveren, uitsnijden, ...) om samen met mijn creatieve vriendinnen te creeëren.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

In mijn werk als schrijnwerker, ik ben voortdurend omringd door de schoonheid van hout. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik maak graag flauwe mopjes. En als ik goed gezind ben, dan zing ik graag luid mee.

"When you buy from a small business an actual person does a little happy dance!"

Gepost op 05/12/2017
Stuur Noeuds PAP's een bericht

Producten van Noeuds PAP's