Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Nathalie Hendrickx Ceramics

Nathalie HendrickxKeramiek

Na mijn studies Industrieel Ingenieur was ik in de wereld van verzekeringen beland en heb er jarenlang gewerkt als adviseur brandpreventie. In 2013 besloot ik om mijn professioneel leven volledig om te gooien en koos ik om van mijn creatief talent mijn beroep te maken. Iets wat ik mij tot vandaag nog geen dag heb beklaagd.

Ik heb dus rond mijn 40ste mijn beroep hiervan gemaakt – blijkbaar voor velen toch een kantelmoment. Ik doe alles zelf, van ontwerp tot productie, dus ik besteed heel veel tijd aan mijn creaties.

Het leukste moment in heel het proces is wanneer mijn oven voldoende afgekoeld is zodat ik hem mag open maken. Dan kijk ik naar het resultaat vol spanning en bewondering. Intussen ben ik ook cursussen beginnen geven in mijn eigen atelier. Ik hou van mijn beroep en van mijn talent.

Ik ben perfectionist en niet snel tevreden, maar wanneer mijn hart bij een nieuwe creatie een sprongetje maakt dan weet ik dat het goed is.

Bekijk alle producten van Nathalie Hendrickx Ceramics

Wat is je ambitie als ontwerper?

Om met mijn porseleinen creaties een stukje van de onderwaterwereld in huiskamers te brengen, zonder iets weg te nemen of aan te tasten uit de zee zelf.

Wat is de rode draad in je werk?

De onderwaterwereld.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Uit de zee en uit de natuur. Mijn wekelijkse fietstochten langsheen de mooie Hagelandse velden geven mij dikwijls nieuwe ideeën.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Dan zou ik in een natuurhulpcentrum willen werken.

"Mijn ambitie is om met mijn porseleinen creaties een stukje van de onderwaterwereld in huiskamers te brengen, zonder iets weg te nemen of aan te tasten uit de zee zelf."

Gepost op 16/06/2017
Stuur Nathalie Hendrickx Ceramics een bericht

Producten van Nathalie Hendrickx Ceramics