Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

MSD Studio

Sarah, Dorothée & Evelyne MatthysGlas creaties & juwelen

MSD Studio  is een jong label, opgericht door twee zussen uit Brugge. Sarah is mama van vier en werkt deeltijds als office manager en Dorothée is mama van twee dochters en werkt ook als financieel manager bij een multinational. 

We zochten een creatieve uitlaatklep, iets unieks, iets waarin we ons helemaal konden uitleven. Het resultaat was een opleiding glasblazen, gevolgd door een opleiding goudsmid. We zijn zo gepassioneerd geraakt door deze twee ambachten, dat we besloten om met onze creaties naar buiten te komen. 

Momenteel werken we een paar uur per dag aan onze creaties. Nu het label nog in de opstartfase zit, zijn we er wel er op een of andere manier 24/7 mee bezig, Van het smelten van zilver en glas, tot het finale strikje rond de verpakking, alles gebeurt in onze studio in Brugge. 

Evelyne, onze jongste zus ondersteunt ons met creatie en beheer van communicatie en beeldmateriaal. We zouden hier enorm graag ons beroep van willen maken!  Met andere woorden, een 100% family made label!

Bekijk alle producten van MSD Studio

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

We zouden het eerder een organisch proces noemen, zonder vaste structuur. Een vriendin noemde een van onze schaaltjes ' order by disorder' en dat is eigenlijk precies hoe onze creaties ontstaan.  We werken vanuit een idee, verfijnen het naar een prototype, experimenteren met vormen en kleuren om zo tot een eindproduct te komen. 

Wat is de rode draad in je werk?

Kleur, transparantie en elegantie. 

Waaraan kunnen wij jullie werk herkennen?

Subtiele accenten, glaselementen, mosaïkpatroon, en een delicaat karakter. 

Welke (creatieve) Belg beschouwen jullie als een voorbeeld? 

Anne Zellien en Wouters & Hendrix. 

"Ontstaan uit een wild idee, gegroeid door pure passie, gerealiseerd door perfect complementaire genen!"

Gepost op 25/10/2017
Stuur MSD Studio een bericht

Producten van MSD Studio