Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

MMAAK

Marlies MartensJuwelen

Na een tijdje als grafisch vormgever te hebben gewerkt, voelde ik de noodzaak om met mijn handen te werken. Aangezien ik altijd een fascinatie voor juweelontwerp heb gehad, waarin alles draait op precisiewerk en materiaalkeuze, was ik vastbesloten om een opleiding juweelkunst aan te vatten.

De creatie van mijn juwelen valt nauwelijks een proces te noemen. Daarvoor is het te chaotisch, te onvoorspelbaar; ik werk zelden lineair van een idee naar een afgewerkt product. Het valt voor dat ik door een toevalligheid iets totaal anders maak dan ik aanvankelijk had beoogd. Evengoed kan het gebeuren dat enkele onafgewerkte ontwerpen van enkele jaren terug een onverwachte twist geven aan een vormprobleem waar ik momenteel mee worstel. 

Inspiratie kan ik uit werkelijk alles halen: een uitspraak van een vriend, het schaduwspel dat zich op een muur aftekent, de omgang met een specifiek materiaal, maar ook mijn dromen vormen een bron van inspiratie. Vaak merk ik dat wanneer ik met een ontwerp bezig ben dit me meteen ook inspireert voor een volgend ontwerp. In de stijl die ik nastreef sluiten het grafisch strakke en het speelse elkaar niet uit, beide werken elkaar eerder in de hand. 

Wanneer materiaal en vorm volkomen op elkaar inwerken, dan weet ik dat mijn ontwerp geslaagd is! 

Bekijk alle producten van MMAAK

Waar krijg je de beste ideeën?

Zowel de hectiek van een stad als de rust van de natuur werken stimulerend. Maar ik heb evengoed nood aan de broeierige hectiek van de lente en de rust die een stad soms bij nacht overvalt.

Welke historische figuur had je willen zijn?

De kunst van Matisse vind ik bijzonder aanstekelijk. De wijze waarop frivoliteit en diepgang in zijn beelden op elkaar inwerken, getuigt van een kunde die ik graag zou willen beheersen. 

Welke grote droom koester je?

Me voltijds aan mijn juweelkunst kunnen wijden. 

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Aangezien ik erg veel van bloemen hou is bloemist, nog steeds, een optie. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben erg gehecht aan mijn reukvermogen, zo kan ik op straat parfums onderscheiden naar label en parfumeur. 

"MMAAK staat als juwelenlabel garant voor strakke en speelse ontwerpen. Deze handgesmede juwelen vormen het ideale sluitstuk van iedere outfit."

Gepost op 20/04/2020
Stuur MMAAK een bericht

Producten van MMAAK