Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Melazines

Mélanie VelgheHebbeboekjes voor curieuzeneuzen

Melazines kan je beschrijven als hebbeboekjes voor curieuzeneuzen. Tijdens de eerste lockdown wou ik mijn nuttig bezig houden, en heb ik dan eindelijk tijd gemaakt voor het creëren van de boekjes die ik al lang in gedachten had, maar waar ik gewoon geen tijd voor had.

Ik ben grafisch vormgever, en deze boekjes maken is eigenlijk een combinatie van alles wat ik graag doe. Het geheel van het creatief proces is leuk omdat ik informatie kan bijeen zoeken, ik mag tekenen, ik mag het vormgeven. Ik kan samenwerken met anderen, en daarna heb ik letterlijk iets dat ik gemaakt heb in mijn handen.

Ik ben verslaafd aan leren, vind heel veel interessant en daarom is Melazines voor mij zo leuk om te doen. Ik kan er dingen in kwijt die ik heb geleerd en waarvan ik denk dat anderen er misschien ook iets aan hebben. En ik kan dat combineren met tekenen en leuke vormgeving. 

Inspiratie voor de Melazines kan van overal komen. Ik vind zo veel interessant, en kan door veel getriggerd worden. Het hoeft zelf weinig met mijn vak of onderwerp waaraan ik werk te maken hebben. Ik lees veel magazines, kranten, boeken. Ik zou ook niet zonder Pinterest kunnen. In normale omstandigheden haal ik veel energie en inspiratie uit korte trips. Zo gingen we vroeger heel vaak voor één dag naar Parijs. Daar wat rondstruinen, op zoek naar leuke winkeltjes en eetadresjes. Die vide die er hangt.. Dat laadt me op! 

Bekijk alle producten van Melazines

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

Melazines worden lokaal gedrukt, dus door een drukkerij in mijn gemeente. 

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik zou het wel leuk vinden om alleen nog Melazines te maken. Niet alleen voor de verkoop aan het grote publiek maar ik wil ook samenwerken met bedrijven. Zij hebben ook vaak dingen te communiceren aan hun medewerkers, klanten, netwerk. Daarnaast heb ik ook nog ideeën om Melazines te maken samen met andere mensen die 'expert' zijn in bepaalde topics. Soort van Melazine in co-creatie.

Welke grote droom koester je?

Heb ik niet en heb ik ook nooit gehad. Ik wil gewoon dagdagelijks kunnen doen wat ik graag doe en content zijn met wat er is en wat ik heb. Ik heb wel ambities, maar dat is niet zo dé grote ultieme droom in de zin van 'als ik dat heb bereikt, dan heb ik het gemaakt of dan ben ik gelukkig'...

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Geen idee eigenlijk. Ik heb altijd al gedaan wat ik op dat moment wou doen. Ik zie in veel andere jobs ook wel interessante punten dus ik zou veel dingen kunnen doen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik word heel enthousiast van lekker eten en goeie ingrediënten die met liefde zijn gemaakt/geteeld/gekweekt.  

“Met Melazines wil ik mijn onstilbare honger naar kennis en weetgrage filosofie delen. Mensen triggeren met frisse topics, tools en lifehacks en inspireren met knappe vormen, lijnen en illustraties.”

Gepost op 07/12/2020
Stuur Melazines een bericht

Producten van Melazines