Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

MdMN

Sonja MellaertsVachten & woonaccessoires

Al vanaf mijn kindertijd wist ik dat ik iets met textiel wilde toen. Mijn moeder was naaister en maakte de meest prachtige bruidsjurken maar ook prototypes voor toenmalig opkomende Belgische ontwerpers als Ann Demeulemeester. Ik hielp heel vaak mee en verzamelde de stukjes reststof om er achteraf zelf iets mee te maken. Zo is mijn passie textiel en mode begonnen. Omwille van een persoonlijk moeilijke periode heb ik beslist om mijn leven over een andere boeg te gooien en prioriteiten te stellen want het leven is te kort. Cliché maar waar! 

Onder mijn merk MdMN ontwerp en maak ik, van begin tot einde, uiterst uniek design producten van wol, al dan niet in combinatie met kwalitatief mooie stoffen. Daarnaast maak ik vilten kunstwerken die geluidsabsorberend zijn, intrigerend om naar te kijken en uitnodigen om aan te raken. Vilt heeft nog steeds een oubollig imago en dat imago zou ik de wereld willen uithelpen. 

In de natuur krijg ik de meest interessante ideeën, vooral aan zee. Het is verbazend hoeveel simpele vormen en kleuren uit je omgeving inspireren. Echter een bezoek aan musea of in (kunst)boeken en oude tijdschriften snuisteren is enorm inspirerend. Dan wil ik het liefst van al onmiddellijk beginnen. 

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Te weinig naar mijn gevoel, mijn vingers jeuken de hele tijd om verder te kunnen doen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Dries Van Noten uiteraard!

Welke historische figuur had je willen zijn?

Gabrielle Chanel, een vrouw met pit. Haar voorliefde voor traditionele technieken, de vernieuwende modeontwerpen en haar gevoel voor stijl maken haar tijdloos.

Welke grote droom koester je?

Dat iedereen die ik graag zie gezond en gelukkig mag blijven.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ik kan absoluut niet kiezen en heb teveel interesses en passies - schilderen, theaterkostuum-ontwerp, tuinarchitectuur...
Maar als ik er maar één mag kiezen dan is het textielkunst conservator.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik sta absoluut niet graag in de schijnwerpers. Dat laat ik liever aan anderen over.

"Take a moment to slow down and appreciate the good things in life."

Gepost op 10/06/2019
Stuur MdMN een bericht