Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Mamathilde

Valerie ConventsAlles voor baby's

Mamathilde is een samenkomst van mijn twee grote passies: creativiteit en baby's. Ik ben doula, hierbij begeleid ik mensen voor, tijdens en na de zwangerschap, en creëer daarnaast ook babyproducten en -accessoires. Het startte eigenlijk als een hobby op de naaimachine van Bomma Mathilde, maar al snel waren er geïnteresseerden voor mijn creaties in de familie en vriendenkring. Zo groeide het idee om een eigen label en webshop op te starten. 

Je kan mijn creaties herkennen aan de zachtheid van de stofjes en de designs die hun oorsprong steeds vinden in de natuur. Uit de natuur haal ik mijn dagdagelijkse inspiratie. Kort en bondig, het is de oorsprong van alles. Ideetjes worden uitgetekend in een schetsboek en dan ga ik aan de slag met restjes stof en papier om tot hét perfecte patroon te komen. Daarna ga ik op zoek naar de mooiste stofjes, deze worden ontworpen door een illustrator, ook soms exclusief voor Mamathilde. Vervolgens zoek ik naar de beste kleurencombinaties tot het product op punt staat. Eens een design voldoet, en ik dat 'yay-gevoel' krijg, gaat het in productie.

Ik ontwerp voor baby's dus het is voor mij heel belangrijk om in alles wat ik doe aan hun toekomst te denken. Ik ga dus steeds op zoek naar een mooie balans tussen comfort, gemak en design, waarbij duurzaamheid centraal staat!

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik ben echt een stadsmens, ik hou van beweging en ik word gelukkig van een babbeltje. Maar langs de andere kant kom ik ook tot rust van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Mijn stadstuin is mijn perfecte compromis! Hier ben ik gelukkig, en daar komen de mooiste creaties uit voort.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Charles Darwin! Wat een revolutie in geschiedenis en maatschappij die hij teweegbracht met zijn theorie. Maar vooral de moed om zijn overtuiging te verkondigen die niemand horen wou.

Welke grote droom koester je?

Ik ben enorm dankbaar voor wat ik heb, en van daaruit zien we wel wat er komt. "Que sera, sera!" zong mijn oma voor mij en daar probeer ik zo veel mogelijk naar te leven. Maar met ambitie als drijfveer.

Wat wou je worden als kind?

Ik was zes jaar wanneer het mijn grootste droom was om een bevalling bij te wonen, het werd dan ook snel duidelijk dat mijn passie daar lag. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert...

Ik ben een perfectionist. Dat helpt mij in de positieve zin, maar dat pakt soms ook al eens negatief uit...

"Handgemaakt met liefde voor baby's én de planeet!"

Gepost op 10/06/2020
Stuur Mamathilde een bericht