Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Lore Segers Jewels

Lore SegersHandgemaakte statement juwelen

Al tijdens mijn studies architectuur wilde ik ook juwelen ontwerpen. Na mijn master te behalen, ben ik in avondschool aan de opleiding tot goudsmid begonnen. Ondertussen werkte ik als stagiair-architect. Na vier jaar heb ik mijn diploma juwelier-goudsmid gehaald. Ik werk nu voltijds aan mijn juwelen merk en ik droom er uiteraard van om mijn merk verder te kunnen zetten. 

Ik woon in Leuven centrum en hou ook heel erg van de levendigheid van een stad. Als architecte apprecieer ik uiteraard gebouwen, en qua vormgeving haal ik mijn inspiratie ook uit architectuur. Maar de inspiratie voor het concept achter mijn juwelen komt wel eerder uit de natuur. Reizen doe ik ook eerder naar plaatsen met veel natuur. 

De rode draad in mijn creaties is zeker imperfecties. Ik werk voornamelijk met materialen die vaak als minderwaardig bekeken worden. Denk aan messing, koper, zilver: materialen die oxideren. Dankzij dat oxidatieproces ontstaan de mooiste texturen en kleuren, die ‘imperfecties’ vind ik juist mooi en interessant. 

Wat ik al geleerd heb, is dat ik de tijd moet nemen vooraleer nieuwe stuks uit te brengen. Pas als ik er zelf helemaal achter sta, is het waard om in productie te brengen. Vaak krijg ik de reactie dat mijn juwelen echt uniek zijn, wat uiteraard een groot compliment is!

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Enerzijds zijn de oxidaties van de metalen een herkenbaar element in mijn juwelen. Maar ook het grafische aspect van de ontwerpen maakt mijn werk erg herkenbaar.

Welke stap in het creatiefproces vind je het leukst?

Voor mij is dat wanneer tijdens het polijsten het eindbeeld, dat hiervoor enkel in mijn hoofd bestond, echt realiteit wordt. In slechts enkele minuten wordt het ruw werkstuk, waar je ontzettend hard voor gewerkt hebt, een volledig afgewerkt juweel. Een prachtig moment!

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Murielle Scherre van La fille d'O is een grote inspiratie. Hoe zij al jarenlang haar eigen ideeën durft uitvoeren, tegen de stroom in, vind ik enorm bewonderenswaardig.

Wat wou je worden als kind?

Als kind zijn er heel wat beroepen gepasseerd die ik toen wilde worden, van juffrouw tot archeoloog tot... Gezien ik toen graag tekende en mijn favoriete "vak" de knutsellen was, is het geen verrassing dat ik een creatief beroep uitoefen.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik werk eigenlijk graag in team, het is inspirerend hoe je met verschillende achtergronden elk een eigen input kan hebben binnen een project. Momenteel werk ik helaas dus juist alleen, maar daar komt binnenkort verandering in! 

"Lore Segers maakt tijdloze statement juwelen voor vrouwen die een eigenzinnig, krachtig én elegant statement willen maken."

Gepost op 11/04/2020
Stuur Lore Segers Jewels een bericht