Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Lielie

Liesbeth De BackerHouten juwelen

Ik herinner me nog het gesprek met een vriendin die me ertoe aanzette om mijn juwelen te beginnen verkopen. Dit was voor mij een belangrijke eerste stap en in 2013 ben ik begonnen als juwelenontwerpster in bijberoep. Voltijds werk ik nog als grafisch ontwerpster. 

Juwelen en accessoires vervaardigd in het hout, en sommige juwelen ook in het leder is mijn specialiteit. Mijn werk is dan ook te herkennen aan de eenvoud en geometrische, natuurlijke vormen, dat toch een tikkeltje humor in zich heeft. Ik doe bijna iedere stap in de productie zelf. Alleen het laseren wordt machinaal gedaan door een Antwerps bedrijfje. 

De meeste ideeën overvallen me als ik in bed lig en denk aan mijn dag. Alles rond mij kan me inspireren, zij het interieur, grafiek, natuur of mode. Het idee wordt dan tot leven gebracht in Illustrator, waar de eerste prototypes worden uitgetekend. Deze ontwerpen worden dan nog  meerdere keren aangepast tot ze klaar zijn om naar de 'lasercutter' te gaan. Eens deze ontwerpen terug in mijn atelier belanden, gebeurt het schuren, kleuren en vernissen, indien nodig, en dan natuurlijk het afwerken tot het eindproduct. 

Ik ben al blij als mensen mijn werk mooi vinden, maar mijn eigen winkeltje openen, dat is nog een grote droom die ik wil waarmaken! 

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

De ene week soms iedere avond na het werk, de andere week helemaal niks, het varieert dus enorm.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik hou van de juwelen van Lore Van Keer, ook al is dit een volledig andere stijl. Ook bewonder ik Sabine van La Femme Garniture.

Welke historische figuur had je willen zijn?

Frida Kahlo.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Er zijn ontelbare dingen die ik zou willen doen, te veel voor één leven!

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben heel nieuwsgierig en leergierig. Ik wil alles weten, zien en proberen!


"Mijn werk is dan ook te herkennen aan de eenvoud en geometrische, natuurlijke vormen, dat toch een tikkeltje humor in zich heeft."

Gepost op 10/09/2019
Stuur Lielie een bericht