Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

L'esprit du Sable

Lieve BergmansKeramiek

Koken, natuurgeneeskunde en keramiek blijven mijn drie passies.
Toen ik nog jong was wist ik niet goed wat ik wilde worden dus besloot ik om eeuwige studente te zijn - ik heb grafische vormgeving gestudeerd en daarna vier jaar beeldhouwen en keramiek. Hierna heb ik nog acht jaar natuurgeneeskunde en klassieke homeopathie gevolgd. Dan terug vier jaar keramiek. Door de lange studies heb ik veel in keukens gewerkt waardoor dat ik ook kok ben. 

Mijn inspiratie komt uit dagdagelijkse ervaringen zowel als uit de keuken. De beste ideeën krijg ik terwijl ik alleen en onderweg ben - in de auto, op wandeling met mijn hond of alleen op reis. Heerlijk! 

Het creatief proces vraagt tijd en precisie. Eerst moet de klei bewerkt worden en pas dan wordt het goed kneden en nauwkeurig afgewogen afhankelijk van het product dat ik wil maken. De klei wordt dan gecentreerd op het draaischijf en dan begint de leukste stap - het vormen in de gewenste vorm. Afhankelijk van het weer moet het stuk een paar dagen drogen alvorens het kan worden afgedraaid. Hier besteed ik veel aandacht aan omdat ik graag perfect afgewerkte stukken zie. Na het volledig drogen wordt het geschuurd en gebakken op 950°. Dan gebeurt het poelen en glazuren. Glazuren doe ik in de spuitcabine voor een egaal resultaat of om speciale effecten te bekomen.
Daarna wordt het nog eens gebakken op 1220°. Na een tweetal dagen afkoelen is het product klaar!

Bekijk alle producten van L'esprit du Sable

Wat is de rode draad in je werk?

Sober, tijdloos en perfect afgewerkt.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Ik ben nogal gevoelig voor verhoudingen. De verhoudingen moeten juist zijn.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Tijdloze mooie dingen maken en daarvan kunnen leven. En altijd blijven evolueren

Welke grote droom koester je?

Ik vrees toch terug op den buiten wonen, maar dan in het zuiden. Met natte klei werken vraagt om een droger klimaat. En dan niet meer in de file moeten staan om naar mijn atelier te gaan!

"Gemaakt met liefde en vakmanschap."

Gepost op 07/02/2018
Stuur L'esprit du Sable een bericht

Producten van L'esprit du Sable