Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Les Métiers du Cuir

Els KreemersLederwaren & sandalen

Tijdens mijn studies heb ik beseft dat ik met leder wou werken. Ik was toen ongeveer twintig jaar oud en beleefde mijn eerste ervaring met het bewerken van leder. Nu is het ontwerpen en maken van handtassen en sandalen mijn voltijds beroep.

Ik doe alles zelf; van moodboards maken, tot de technische details uitwerken, tot prototypes creëren, tot testen, en uiteindelijk de productie zelf. Elke stap van het creatief proces vind ik leuk maar het moment dat je geïnspireerd raakt is toch elke keer bijzonder.

Bekijk alle producten van Les Métiers du Cuir

Wat is je ambitie als ontwerper?

Gebruiksvriendelijke mooie dingen afleveren. Als label niet te groot worden omdat dat vaak ten koste gaat van de kwaliteit.

Wanneer beschouw jij een creatie als geslaagd?

Als het even mooi is of zelfs mooier is dan in mijn hoofd.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

René Magritte. Zijn werk ziet er simpel uit maar is allesbehalve dat. De kleuren, het surreële,... Met hele gewone objecten kan hij toch een heel surreëel beeld kunnen neerzetten. Mijn favoriet werk is 'Le Voyageur', op foto ziet het er minder indrukwekkend uit, dus allen gewoon gaan naar het Magritte Museum in Brussel!

Naar welke muziek luister je?

Funk, soul, 80’s pop en 70's rock.

Welke film liet je niet los?

Singing In The Rain.

“Ik vind alle stappen in mijn creatief proces leuk, maar het moment dat ik geïnspireerd raak is toch elke keer bijzonder.”

Gepost op 30/03/2017
Stuur Les Métiers du Cuir een bericht

Producten van Les Métiers du Cuir