Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Lapland

Annelies Van ValckenborghGerecycleerd textiel

Ik ben al erg lang een verzamelaar van mooi textiel uit het kringloopcircuit - al sinds ik snit en naad heb gevolgd in avondonderwijs ga ik op deze manier te werk. Afhankelijk van de kwaliteit, de kleuren, de samenstelling inspireert een stuk stof mij tot het creëren van kussens, toiletzakken, tassen, allerlei creaties. De lap schept de creatie, vandaar mijn label Lapland.

Inspiratie kan van overal komen. Vooral door naar mijn stoffen te kijken, ze vast te pakken, kleuren naast elkaar te leggen. Kleuren, en kleurencombinaties zijn altijd inspirerend, dat kunnen stenen zijn of planten of een haarkleur naast een sjaal of een fiets tegen een muur, de kleur van de zee,... een kunstwerk. 

Ik vind het fijn om deel uit te maken van de circulaire economie, niet alleen zomaar mooie dingen maken, maar ook erkenning krijgen voor het ecologische aspect van mijn werkwijze. 

Bekijk alle producten van Lapland

Wat is je ambitie als ontwerper?

Ik wil kleine designproducten ontwikkelen met mooie materialen die mensen intrigeren en tonen hoe je van vergeten stoffen en textiel unieke stukken kunt maken.

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik krijg overal en altijd ideeën, soms zo veel, dat ik ze al eens weggeef.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als lichtend voorbeeld?

Er zijn heel wat mensen die ik bewonder om hun creativiteit en durf, in alle mogelijke disciplines, ik vind het moeilijk om een lichtend voorbeeld te kiezen, ik heb een grote boon voor het duo van NORTSTUDIO.

Welke grote droom koester je?

Ik droom wel eens van een eigen atelier en eventueel winkel. Ik werk ook graag samen met mijn man, hij is houtbewerker, en hij helpt mij met de foto's, en de website, wie weet, ooit..

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

O, dat kan vanalles zijn, ik zou ook best kapster willen zijn of restaurator van schilderijen,...

"De lap schept de creatie, vandaar mijn label Lapland."

Gepost op 08/01/2019
Stuur Lapland een bericht

Producten van Lapland