Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Kouki Candles

Kristof & Nadia HrynkoSoja geurkaarsen

Mensen zijn mijn grootste inspiratie. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en verdiep me graag in hun levensstijl. Dan kan ik iets creëren dat speciaal voor hen is.

Mijn man en ik hebben elkaar ontmoet in Bali en we zijn daar ook getrouwd. Tijdens de trouwvoorbereidingen besloten we om onze gasten een leuk cadeautje te geven. Ik heb lang gezocht naar iets geschikt en op een avond dacht ik dat een kaars een mooie aandenken zou zijn. Het was moeilijk om een natuurlijke kaars te vinden, gebaseerd op sojawas of kokoswas dus heb ik ze in Australië besteld. De gasten vonden het een geweldig uniek cadeautje en het is altijd speciaal om de kaarsen te zien wanneer ik bij hen op bezoek ga.

Nadien heeft een Balinese vrouw mij getoond hoe je sojawas kaarsen moet maken. Toen had ik er enkele gemaakt voor bij mij thuis, met rozen, lavendel en citronella. Ik vond het proces zo leuk en het idee zo sterk dat ik besloot om zelf een kaarsenstudio op te richten.

Vandaag maak ik de kaarsen nog steeds zelf, zo zorg ik er voor dat de details juist zijn en dat de kwaliteit hoog is. Het gaat moeilijk zijn om dit los te laten, maar aangezien we snel aan het groeien zijn denk ik dat ik binnenkort mensen ga aanwerven om mee de productie te ondersteunen. 

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product. 

Voor ik de kaars begin te maken denk ik aan de persoon die de kaars zal kopen. Zo kies ik ook de geuren die ik erin zal verwerken. De Tabacco & Oak kaars heb ik bijvoorbeeld voor mijn man gemaakt. De Travel Candles heb ik dan weer gemaakt voor mensen die graag reizen maar die toch een aandenken naar thuis willen meenemen. Na dat ik de geuren heb gekozen begint het lange proces van de was smelten, de oliën eraan toevoegen en de kaarsen te gieten. Je moet hiervoor heel veel geduld hebben want alle stappen worden uitgevoerd in een ander temperatuur. Nadien moet de kaars 24u rusten.

Wanneer beschouw je een eindproduct als geslaagd? 

Als ik iemand gelukkig maak!

Waar krijg jij de beste ideeën?

Ik hou van de natuur maar krijg toch mijn beste ideeën in de stad, als ik omringd word door mensen. Ik beschouw mezelf een beetje als een Flaneur, ik kan rustig ergens een koffie drinken, de sfeer en mensen rondom mij observeren en dan kom ik terug thuis met veel nieuwe ideeën.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik reis veel, zo heb ik al vijfentwintig landen bezocht en heb ik twee jaar in Bali gewoond. Ik streef voor een gelukkige, gezonde en eerlijke levensstijl. 

“Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Do not save it for special occassions. Today is special.” - Regina Brett

Gepost op 30/03/2017
Stuur Kouki Candles een bericht