Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Kolontai

Tessa Debilde3D Print Juwelen

In 2014 introduceerde iemand mij aan Blender, een open source 3D printing programma en sindsdien ben ik gepassioneerd door het ontwerpen en creëren van 3D prints.

Eerst zoek ik inspiratie via websites en boeken en teken mijn ideeën uit in een notitieboekje dat ik steeds in mijn handtas meeneem. Vervolgens ga ik in Blender en werk het uit. Wanneer ik enkele versies volledig heb ontworpen, toon ik ze aan mijn echtgenoot die mij helpt te filteren. Het is erg belangrijk om goede feedback te krijgen op dit moment - het printen kan soms een maand duren, dus het juiste model naar de printer sturen is erg belangrijk. Ik print ze eerst in hard plastiek of staal als test en doe nog kleine technische aanpassingen indien nodig.

3D printing is een technische revolutie met maatschappelijk impact waar ik absoluut deel van wil uitmaken. Het geeft iedereen de mogelijkheid zelf te ontwerpen en enkel voor eigen gebruik. Daarbij dragen we bij aan het verminderen van de afvalberg door enkel te printen in gerecycleerde plastic van PET-flessen, ijskasten en dashboards van auto's.

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Wanneer ik aan het creëren ben vergeet ik de tijd. Vaak begin ik met een vast idee, maar ontdek dat andere opties beter zijn. Ik hou ervan elk idee uit te werken tot het einde, om uiteindelijk de exacte versie te kiezen die ik graag zelf zou dragen. 

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik zoek op het internet vaak naar vintage juwelen en geometrische patronen die ik zou kunnen gebruiken in een ontwerp.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Een eigen creatief bedrijfje hebben in de tropen. Ik heb vijf jaar in Venezuela geleefd.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Mijn stijl is eerder discreet en minimaal, met juist dat tikkeltje extra. Daarbij hou ik ook van een industriële look en ontwerp met staal in gedachte.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik hou van fauna en flora. In Venezuela werkten mijn man en ik als fotografen van een groep dierenrechtenactivisten.

"Mijn stijl is eerder discreet en minimaal, met juist dat tikkeltje extra."

Gepost op 26/02/2018
Stuur Kolontai een bericht