Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Karooz

Emma WardenierHouten woonaccessoires

Twee jaar geleden studeerde ik af als meubelontwerpster en het ontwerp dat we nu verkopen bij Karooz was toen mijn eindwerk. Ik had daarmee een prijs gewonnen en dat heeft mij gemotiveerd om mijn ontwerpen verder te gaan ontwikkelen.  Samen met mijn ouders en mijn twee broers hebben wij Karooz opgericht. Het is dus een familiebedrijf.

Ik ontwerp onderleggers, matten, bekleding en andere woonaccessoires uit houtmozaïken. Het idee om stukjes massief hout aan elkaar te verbinden met een speciale rubberen voeg is vernieuwend in al zijn eenvoud en werd dan ook gepatenteerd. We maken ook zelf met de hand, dus dat vraagt wel wat tijd en arbeid. Ik ben er dan ook zelf voltijds mee bezig. Het ganse productieproces ligt bij ons, en zelfs het materiaal hebben we ontwikkelt in onze atelier.

Nieuwe ontwerpen komen er door te experimenteren met het materiaal. Als ik zaken kan uittesten, trial & error, dan leer ik enorm veel. 

Bekijk alle producten van Karooz

Wat is je ambitie als ontwerpster?

Mensen tonen dat je met hout out-of-the-box kan gaan denken en iets creëren waar mensen verwondering voor hebben. Ik beschouw mijn ontwerp als geslaagd wanneer ik er zelf voldoening uit haal.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Het verbinden van hout en rubber. Het is uniek en innovatief.

Waar krijg je de beste ideeën?

Ik woon in een kleine stad en krijg eigenlijk de beste ideeën wanneer ik volledig tot rust kom. Dit kan op een rustige plek zijn maar ook tijdens een activiteit.

Welke grote droom koester je?

Ik leef vandaag en niet morgen. Ik ben gelukkig met al wat ik nu heb en als je een droom hebt lijkt het voor mij alsof je nog iets mist in je leven. Ik niet dus.

"Karooz is Belgische innovatie maar ambachtelijk gemaakt."

Gepost op 23/06/2017
Stuur Karooz een bericht

Producten van Karooz