Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Kabinet O

Benjamin Suykens… voor de kleintjes

Na tien jaar ervaring als product designer besloot ik om in 2018 mijn eigen label op te richten. Kabinet O bedenkt en creëert doordacht speelgoed voor de kleintjes. Het pienter ontwerp, de onderbouwde materiaalkeuze, de liefde voor de ambacht en de doordachte selectie gepassioneerde lokale partners geven ziel aan het resultaat.

Ontwerpen doe ik al vanaf mijn kindertijd en ik daar ben ik nooit mee gestopt. De komst van twee fantastische dochters bracht tevens een ongekende inspiratiebron met zich mee. Zij zijn sindsdien de muzes in mijn ontwerpproces.

Design, concepten en prototypen doe ik zelf. Dat geeft me de nodige voeling met het materiaal en de kwaliteit van het idee. Het geeft me de nodige inzichten om een ontwerp bij te sturen en er iets productierijp van te maken. De productie wordt enkel uitbesteed aan lokale partners die eenzelfde passie delen. Dit vertaalt zich ontegensprekelijk in het eindresultaat - een balans tussen functionaliteit en esthetiek. … met een hoek af!

Bekijk alle producten van Kabinet O

Hoeveel tijd besteed je aan je activiteit?

Eigenlijk stop ik niet met werken. Ik laat het af en toe eens los. Naast mijn bed ligt steeds een ontwerp boekje klaar. Het gebeurt regelmatig dat ik 's nachts wakker wordt om een idee of een "eureka moment" neer te pennen… Maar om simpel op de vraag te antwoorden: full-time.

Waar krijg je de beste ideeën?

Een creatief idee komt jammer genoeg niet op bestelling. De beste ideeën komen dan ook het vaakst als mijn geest vrij is. En dan is dat nog vaak een door de kruisbestuiving van een volledig andere context.

Welke grote droom koester je?

Ik beschouw mijn producten als mijn kindjes. Ik zou ze zo graag zien opgroeien.

Wat wou je worden als kind?

Uitvinder. Dat is dus gelukt.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik heb een onstilbare honger naar ambachtelijke en technische vaardigheden. Glasblazen, keramiek, smeden, lassen, metsen, plamuren, etc... Laat maar komen!

"Ik heb het geluk te mogen ontwerpen met en voor de meest fantastische doelgroep. Ongezouten feedback, geen blad voor de mond. Puur!"

Gepost op 05/07/2018
Stuur Kabinet O een bericht

Producten van Kabinet O