Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Josien Baetens Jewelry Design

Josien BaetensJuwelen

Ik ben al van jongs af creatief bezig, met elke zondag mijn creatief momentje in de Academie Mechelen. Na een ASO opleiding Wetenschappen-wiskunde besefte ik dat ik niet gemaakt was om stil te zitten. Na het uitlenen van een boek over juweeltechnieken was ik helemaal geïntrigeerd. Ik doe dit nog in bijberoep maar in mijn gedachten ben ik er wel permanent mee bezig! Mijn zaak is volledig een one-woman-show. Ik doe alles zelf van het ontwerpen, maken, fotograferen tot het verpakken en opsturen en zelfs brengen naar de klant. 

De kwaliteit van mijn juwelen wordt steeds hoog in het vaandel gedragen. Ik ben dus tevreden met kleine oplagen, waarbij het mogelijk blijft dat alles met de hand in België is vervaardigd, zelfs als dit meerkosten betekent. Al mijn juwelen zijn steeds volledig met de hand vervaardigd in zilver. 

Mijn vormgeving is strak en architecturaal. Ik speel graag met vormen, lijnen en reflectie. Moderne en industriële architectuur heeft intrigerende verbindingen en structuren en is voor mij dus een directe inspiratiebron. Toch zijn bepaalde opbouwen in de natuur, denk maar aan bomen, bloemen en spinnenwebben ook zeer inspirerend.

Bekijk alle producten van Josien Baetens Jewelry Design

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Ik start meestal vanuit een bepaalde vormgeving in combinatie met een bepaalde techniek. Zonder al te denken aan het uiteindelijke stuk of de functie en de draagbaarheid. Tijdens het uitproberen en vervaardigen van die bepaalde vormen combinatie en/of techniek komen pas de uiteindelijke ontwerpen naar voren.

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Elke stap is even leuk en even belangrijk. Een idee zet mij aan tot maken en dat maken zorgt voor nieuwe inzichten en nieuwe ideeën die ik dan weer wil uitproberen door te maken, ... Het is heerlijke een vicieuze cirkel.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Een werk is voor mij ergens nooit “af” want het zet mij telkens weer aan tot ander werk dat daaruit voortvloeit. Maar wanneer een werk op zichzelf intrigerend is en wanneer het gedragen een andere dynamiek krijgt en wanneer deze draagbaarheid de totaalvormgeving en uiterlijk niet in de weg staat ben ik een heel tevreden ontwerpster.

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Mijn sieraden zijn fijn met een architecturale opbouw.

"Minimal fine jewellery, 100% handmade in Belgium."

Gepost op 05/06/2018
Stuur Josien Baetens Jewelry Design een bericht

Producten van Josien Baetens Jewelry Design