Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

JCG Cooking

Catho GoossensAmbachtelijke Voedingsproducten

JCG Cooking is een familiebedrijf. Ikzelf sta in voor de verkoop en de marketing rond het merk en mijn vader neemt de productie voor zijn deel en combineert dit met het runnen van zijn restaurant, De Koetsier in Waregem.
Onze producten zijn ambachtelijk gemaakt en versnellen en vergemakkelijken het kookproces. De producten bestaan uit verse ingrediënten en bovendien werken we altijd zonder bewaarmiddelen of toevoegingen. 

Mijn vader haalt de inspiratie voor nieuwe producten uit de keuken - hij weet door zijn meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de horeca wat werkt en wat niet in een keuken met een hedendaagse kok. En zo is JCG Cooking begonnen met Tartaat, nog steeds ons kenmerk product. Vanwege de moeilijkheid een consistente steak tartaar te bereiden in een drukke keuken, bedacht mijn vader deze kruidenmengeling zodat iedereen in zijn keuken een min of meer gelijkaardige steak tartaar kon klaarmaken. We vonden het product innovatief en lekker en besloten het te commercialiseren. Toen kwam ook het idee om gelijkaardige producten aan het gamma toe te voegen.

Uit te groeien tot een bloeiende onderneming met verschillende werknemers is mijn grote droom. En als ik een idee of visie heb, ga ik dat niet loslaten en zal en moet het zo gebeuren! 

Bekijk alle producten van JCG Cooking

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Uiteindelijk hebben we één jaar gewerkt aan Tartaat voordat de definitieve versie voldeed aan onze eigen eisen: de kleur van Tartaat, de smaak, verpakking, bewaring, logistiek, testen bij het labo, etikettering, ....

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Ikzelf sta in voor verkoop en marketing en contacteer soms bloggers met de vraag of ze onze producten willen testen of er een leuk receptje mee willen maken. Om dan te lezen dat het product hen echt gesmaakt heeft, geeft dit een voldoening. In het algemeen is het plezant wanneer de mensen positief verrast zijn door onze producten.

Wat is je ambitie als ontwerper?

Producten verkopen in verschillende landen van Europa.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Horeca concepten opstarten, er enkele jaren zelf in werken en daarna het uitbesteden en met een nieuw concept starten.

"Prepared to be a chef."

Gepost op 05/03/2018
Stuur JCG Cooking een bericht

Producten van JCG Cooking