Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Ikkanzagen

Karolien Van RossomMeubels & interieur accessoires

Een tiental jaar geleden heb ik in avondschool een opleiding als meubelmaker gevolgd. Sindsdien maak ik in mijn vrije tijd meubels voor vrienden, maar sinds mijn twee kinderen is hier steeds minder tijd voor. Een eigen unieke meubellijn ontwerpen en uitvoeren is nog steeds mijn grote ambitie, dus heb ik nu meer tijd vrijgemaakt om mijn passie uit te oefenen en ben ermee gestart in bijberoep.

Mijn huidige collectie bestaat uit tafeltjes van allerhande vormen en maten, maar steeds met een cementen blad met een marmermotief en een groen element. De groene toets is ook de rode draad in mijn werk, zowel als het gebruik van hout, cement en koper. Ik probeer ook om tijdloze en praktische modellen te maken.

Ik probeer vaak nieuwe dingen en nieuwe materialen uit, en vind inspiratie in het alledaagse leven. Ik zit vaak 'snachts mijn ideeën verder uit te werken. Soms gaat dit snel, andere producten hebben meerdere maanden tijd nodig om te rijpen. Ook bij de uitwerking is het vaak proberen of het proces tot het gewenste resultaat leidt en zoniet pas ik het model aan.

De balans vinden tussen mijn initieel idee, en iets dat uiteindelijk technisch mogelijk en betaalbaar blijft. is niet altijd evident. Wanneer een ontwerp dit combineert is dit voor mij een top moment! 

Bekijk alle producten van Ikkanzagen

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

Ik doe alles zelf, soms met hulp van mijn partner die als loodgieter ook een praktisch denker is.

Welke stap in het creatief proces vind je het leukst?

Eigenlijk alles. Als het uitproberen van een nieuwe techniek niet direct lukt is dit even frustrerend, maar van zodra dit dan wel lukt ben ik eens zo blij. En natuurlijk ook de reacties van mensen doet deugd want een happy klant blijft toch belangrijk.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Muller van Severen. 

Welke grote droom koester je?

Alleen maar bezig te kunnen zijn met mijn meubels. En mijn kinderen en partner uiteraard!

Wat wou je worden als kind?

Modeontwerper. 

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert.

Ik ben een heel nieuwsgierig persoon en probeer veel nieuwe dingen uit. 

"Meubels met een ingebouwde plantenbak."

Gepost op 21/11/2020
Stuur Ikkanzagen een bericht

Producten van Ikkanzagen