Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

I DREW A LINE

Eric VerschakelenArtwork

Mijn werk bestaat vooral uit  collages, veelal geïnspireerd op muziek en gedrukt op canvas, maar ook artwork op kaartjes, t-shirts...en portretten maar dan net anders. Al vanaf mijn twaalfde was ik thuis in de kelder aan het zeefdrukken, tot grote ergernis van de mama, en een vijftal jaar geleden ben ik met I Drew A Line begonnen met simpelweg een rode lijn met daarboven een witte tekst i drew a line, en dit op een zwart t-shirt. 

Ik doe dit nog in bijberoep, maar ik ben er wel dagelijks mee bezig. Inspiratie komt van overal, dus heb ideeën in overvloed. Deze worden dan uitgewerkt naar een concept dat stilaan vorm krijgt in mijn hoofd. Dan zet ik het neer op papier in lijnen en kleuren. Aangezien mijn creativiteit niet van ophouden weet, komen er nog meer kleurencombinaties en lijnen bij, tot ik het moment bereik dat het goed zit. Iets moois en herkenbaars maken in mijn eigen stijl, daar gaat het om. 

De grote rode draad blijft muziek en de alledaagse dingen des levens; van ijskasten tot ballonnen, maar ook de mensen rondom mij, wat ze zeggen, wat ze doen.. Een werk is dus vooral geslaagd als ik er een goed gevoel aan over houd, anderen het mooi en leuk vinden en er wat dubbelheid of iets 'anders' in zit, al hoef je dat niet dadelijk te zien.


Bekijk alle producten van I DREW A LINE

Wie was je eerste koper?

Vrienden en vriendinnen, en ik geef een schilderij of shirt ook graag als kadootje... De Shirts in de Alineshop vonden hun kopers oa. in België, Frankrijk, UK,...en een heuse ‘zwemclub’ in Spanje.

Sta je ook zelf in voor de productie of besteed je dat uit?

De canvassen en de kaartjes laat ik drukken bij de  lokale drukkerij zwart-op-wit. Tekeningen worden gemaakt in Adobe Fresco met de apple pencil.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

De volksheld Luc De Vos...En de poolnacht die is ingetreden, we zijn de voorraad drank vergeten, de haring die is bijna op, er is alleen nog zeehond. Hier haal je zoveel inspiratie uit!

Welke historische figuur had je willen zijn?

Laten we het op Michelangelo houden...de sixtijnse kapel, pure renaissance pop-art.

Welke grote droom koester je?

Een eigen atelier...

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Ruimtevaarder, een kinderdroom, maar ook een goed nummer.

"'Wat is kunst? Die blik in haar ogen dat is kunst'
-Noordkaap"

Gepost op 12/02/2021
Stuur I DREW A LINE een bericht

Producten van I DREW A LINE