Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Hello August

Charlène MoulinPrints & wenskaarten

Hello you!

Ik ben Charlène, oprichtster van postkaartenmerk Hello August in Lichtervelde. Als grafisch vormgeefster werkte ik jaren als freelancer voor verschillende bedrijven en organisaties. In 2015 startte ik – naast mijn job - met een creatieve uitlaatklep. Dit project kreeg de naam Hello August. Nu, zes jaar later ga ik volledig voor mijn droom. Met Hello August wil ik positiviteit, vrolijkheid en gezelligheid uitstralen.

Ik ontwerp kleurrijke wenskaarten voor grote en kleine momenten in het leven. Met mijn illustraties hoop ik er altijd voor jou te zijn. Zo tover ik graag een lach op jouw gezicht bij mooie momenten of reik ik je een warme knuffel aan in moeilijke tijden. 

Omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken, is Hello August een duurzaam verhaal. Wij zijn een 100% Belgisch postkaartenmerk. Onze ecologische voetafdruk is klein, want de wenskaarten van Hello August produceren we lokaal in West-Vlaanderen. Van ontwerp tot druk. We doen niet mee aan het sneuvelen van bomen en kiezen voor gerecycleerd papier. In dat papier zijn restanten van maïs, amandelen en druiven terug te vinden. Ecologie ten top!

Hello August groeit online en offline en heeft intussen al meer dan 100 verkooppunten in België, Nederland, Frankrijk én Duitsland. Samen met jobstudenten Fien, Marthe en Aster zou ik graag  Hello August nog verder op de kaart zetten. So the dream continues…

Liefs, Charlène 

Bekijk alle producten van Hello August

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product.

Met een idee in mijn hoofd, start ik meteen met tekenen. Vroeger was dat met een stift op papier, nu grijp ik naar mijn iPad vol apps en technieken waarmee ik aan de slag kan. Ik vertrek vanuit vormen en illustraties in zwart. Eens dat op punt staat, werk ik aan de compositie, kleuren en tekst. Als ik tevreden ben met het eindresultaat, gaan mijn creaties richting de drukker. Het hele productieproces van de postkaarten speelt zich af in West-Vlaanderen, waardoor ons verhaal lokaal en duurzaam is. Onze ecologische voetafdruk blijft zo erg klein. 

Wanneer beschouw je een eindproduct als geslaagd?

Mijn hart maakt een sprongetje als ik positieve reacties over een nieuw product ontvang. Is een kaartje zo populair dat ik het in herdruk mag plaatsen? Dan is mijn glimlach niet meer weg te denken. Het doet zo’n deugd als klanten enthousiast zijn over mijn ontwerpen. 

Waar krijg jij de beste ideeën?

Ik hou van de zee. Dat is de plaats waar ik tot rust kan komen én waar ideeën binnenstromen. In een ideale wereld vind je me altijd aan zee terug, maar dan zou ik mijn gezellig kantoor te hard missen. Ideeën voor mijn ontwerpen bedenk ik dus vaak achter mijn bureau in Lichtervelde, met een goeie tas koffie en een rustig muziekje op de achtergrond uiteraard!

Waaraan kunnen we je werk herkennen?

Mijn stijl kan je herkennen aan het vrolijke kleurenpalet. Ook ons papier is uniek. Al sinds de start van Hello August in 2015 gebruik ik gerecycleerd papier van maïsrestanten. Sinds 2021 heb ik extra papiersoorten voor mijn postkaartjes; gerecycleerd papier met amandelrestanten en druivenrestanten.

"Ik ontwerp kleurrijke wenskaarten voor grote en kleine momenten in het leven"

Gepost op 30/03/2017
Stuur Hello August een bericht

Producten van Hello August