Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Gust Coffee Roasters

Tanguy HerssensVers gebrande, artisanale koffie

Gust Coffee Roasters is begonnen in 2020 en brengt vers gebrande ambachtelijke speciality koffie op de markt. Het logo, een cirkel, heeft verscheidene betekenissen. Je ziet er een koffietas van bovenuit, je ziet er een G in, maar vooral zie je er een windstoot in (gust in het Engels), wat betekent dat ik een klein verschil wil maken in de koffie industrie door eerlijke koffie te maken.

Kwaliteit en duurzaamheid is voor mij heel belangrijk. In al wat ik doe wil ik steeds kwalitatief te werk gaan maar ook aandacht schenken aan het duurzame, ecologische en ethische aspect. Alles begint met een zorgvuldige selectie van de koffieboeren, en het proeven van verschillende koffiebonen samples (cupping). Dan ga ik testen hoe de koffiebonen reageren bij het branden, en maak het gepaste brand profiel aan voor de koffiebonen. Ik sta ook in voor het maken van de informatiekaartjes met de oorsprong van de koffie, het verpakken en het sturen van de bestellingen naar de klanten. 

Mijn passie voor koffie is echt de drijfveer achter dit project. Er is niets mooier dan het branden van verse koffie, en het moment waarop je beslist de koffiebrander leeg te laten lopen. Dan krijg je alle aroma's van vers gebrande koffie te ruiken. Heerlijk! 

Bekijk alle producten van Gust Coffee Roasters

Wat is je ambitie als ontwerper?

Gewoon de dingen goed doen en vooral plezier hebben met wat ik doe.

Wanneer beschouw je een ontwerp of creatie als geslaagd?

Als de klanten de koffie herbestellen en me berichtjes sturen.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Een voorbeeld voor mij is chef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'air du temps, hij probeert zich steeds te heruitvinden en durft echte keuzes te maken.

Welke grote droom koester je?

Dat ik mijn passie voor de rest van mijn leven kan blijven doen.

Wat wou je worden als kind?

Ontdekkingsreiziger.

Vertel ons iets over jou dat we nog niet weten maar dat je typeert...

Een van mijn hobby's is 'bouldering', dat is klimmen tot op een zekere hoogte maar dan zonder koord. Het geeft me immens veel rust en het verlost jou van alle stress.

"Ik wil mensen de echte smaak van koffie laten herontdekken: een verse, heerlijke en duurzame koffie, ambachtelijk gebrand in België."

Gepost op 26/08/2020
Stuur Gust Coffee Roasters een bericht

Producten van Gust Coffee Roasters