Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Glas & Glas

Noor SpringaelGlasjuwelen

Mijn grootste droom is om glaskunst en dan voornamelijk glas-in-loodramen terug deel te laten uitmaken van de moderne architectuur.

Ik ben dagelijks met glas bezig en ontwerp glasjuwelen voor mijn eigen label Glas en Glas. Ongeveer zestien jaar geleden heb ik besloten dat ik met glas wou werken. Ik begon toen aan mijn opleiding glas-in-loodrestauratie. Het ontwerpen en maken van juwelen is er later bijgekomen omdat ik een breder publiek wou aanspreken. 

Ik maak alles zelf in mijn atelier. Mijn doel als ontwerper is om simpele ontwerpen te maken die opvallen door hun eenvoud maar die toch net iets extra uitstralen. 

Bekijk alle producten van Glas & Glas

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product. 

Meestal begint het met een mooi stuk glas dat mijn aandacht trekt. Het kan bijzonder zijn omwille van zijn mooie kleur, structuur, of glans. Met dat uniek stukje ga ik dan aan de slag: snijden, breken, bijslijpen...tot ik de juiste vorm heb! Vervolgens gaan de stukken glas dan in de oven en worden ze aan elkaar gesmolten. Wanneer ze na tien uur zijn afgekoeld haal ik ze uit de oven. Enkel de stukken die perfect uit de oven komen worden afgewerkt tot een eind product.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Overal! Ideeën kunnen altijd komen maar bij mij meestal ’s nachts als ik wakker lig.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik heb bewondering voor elke creatieve Belg die de sprong waagt om van zijn of haar talent hun beroep te maken door hun eigen werk te verkopen.

Welke grote droom koester je?

Mijn grootste droom is om glaskunst en dan voornamelijk glas-in-loodramen terug deel te laten uitmaken van de moderne architectuur. Mensen zijn vergeten hoe mooi glasramen zijn.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Nog altijd iets creatief. Moest ik opnieuw kiezen zou ik misschien schrijnwerker geworden zijn, of goudsmid of....

"Een stukje glas voor iedereen."

Gepost op 30/03/2017
Stuur Glas & Glas een bericht

Producten van Glas & Glas