Boon voor Belgisch?

Volg onze Belgische talenten op de voet

0 € 0,00

Glas & Glas

Noor Springael2D Glaskunst

De meeste mensen denken nog steeds aan kerkramen als ze glas-in-lood horen. Maar het is zoveel meer dan dat! Glaskunst is aan een ware revival bezig. Ik wil glas-in-lood op een eigentijdse manier terug introduceren. 

Ik heb werk met een strakke, geometrische insteek én kunstwerkjes met een bloemige, meer krullige kant. Ik zie ze beiden graag, het maakt mijn klanten ook divers. Ik maak enerzijds kunst op maat van de klant, dat kan gaan van kleine werkjes tot grote ramen in glas-in-lood. Ik luister goed naar mijn klanten, tracht alle verwachtingen in te lossen en werk efficiënt en snel. Anderzijds fabriceer ik wat er in mijn creatieve hoofd komt bovendrijven. Vrij werk, zo je wil.

Alles tot in de puntjes afgewerkt. De volledige controle houden over de kwaliteit; van ontwerp over uitvoering tot inpakken en versturen…ik doe het allemaal zelf. Zo heb ik het graag.

Ik zeg wel eens dat glaskunst beter is dan een schilderij. Het verandert mee met de lichtinval, je wordt instant gelukkig van het licht dat door het gekleurde glas komt piepen. Glas met een glimlach, zoiets

Bekijk alle producten van Glas & Glas

Omschrijf stapsgewijs het proces van idee tot afgewerkt product. 

Meestal begint het met een mooi stuk glas dat mijn aandacht trekt. Het kan bijzonder zijn omwille van zijn mooie kleur, structuur, of glans. Met dat uniek stukje ga ik dan aan de slag: snijden, breken, bijslijpen...tot ik de juiste vorm heb! Vervolgens gaan de stukken glas dan in de oven en worden ze aan elkaar gesmolten. Wanneer ze na tien uur zijn afgekoeld haal ik ze uit de oven. Enkel de stukken die perfect uit de oven komen worden afgewerkt tot een eind product.

Waar haal je je dagdagelijkse inspiratie?

Overal! Ideeën kunnen altijd komen maar bij mij meestal ’s nachts als ik wakker lig.

Welke (creatieve) Belg beschouw je als je lichtend voorbeeld?

Ik heb bewondering voor elke creatieve Belg die de sprong waagt om van zijn of haar talent hun beroep te maken door hun eigen werk te verkopen.

Welke grote droom koester je?

Mijn grootste droom is om glaskunst en dan voornamelijk glas-in-loodramen terug deel te laten uitmaken van de moderne architectuur. Mensen zijn vergeten hoe mooi glasramen zijn.

Mocht je vandaag niet doen wat je doet, wat zou je dan wel willen doen?

Nog altijd iets creatief. Moest ik opnieuw kiezen zou ik misschien schrijnwerker geworden zijn, of goudsmid of....

"Ik zeg wel eens dat glaskunst beter is dan een schilderij. Het verandert mee met de lichtinval, je wordt instant gelukkig van het licht dat door het gekleurde glas komt piepen. Glas met een glimlach, zoiets"

Gepost op 30/03/2017
Stuur Glas & Glas een bericht

Producten van Glas & Glas